Hesapların çalınma sebebi ne olabilir?

Hxrea

Centipat
Daha fazla  
Açık konuşayım ben de bu çalınma durumları olmadı. Sosyal'de açılan eski ve yeni konulara bakıyorum bir sürü hesap çalınma konuları var. Gerek oyun hesapları gerek sosyal medya hesapları genel olarak çalınıyor. Birisinin crack yönelimi var diyeceğim o şekilde virüs bulaştırıyor fakat crack yönelimi olmayanların da hesapları çalınıyordur diye düşünüyorum. Sizce nasıl oluyor bu?

Ya oyunların şifre veritabanları hackleniyor, ya zararlı linklere tıklanıyor, ya hile indiriliyor, ya bazı uygulamalarda güvenlik açıkları oluyor oradan giriliyor, ya crack oyun indiriliyor, ya zararlı USB bellek takılıyor. Yol bol. Bende riskliyim.
15'e yakın kaçak oyun.
Kaçak lisanslı Windows.
Kaçak lisanslı Office.
Bunların lisansları orijinal değil ve oyunlarım da sitelerden indirme. Bir gün benim de başıma gelebilir. Bir uygulamamda güvenlik zaafiyeti olur, adam bunu istismar eder, sistemime girer her şeyi götürür. Bitdefender'in bunu engelleyebileceğine inanmıyorum.

Virüs, oltalama, yemleme taktikleri veya kişi her yere aynı şifre ile kayıt oluyorsa bir sitedeki bilgileri çalındığında olası başka sitelere de aynı parolalarla giriş denemeleri yapıyorlar, ayrıntısını bilmiyorum ama bir şekilde kullanıcının haberi olmadan Steam Guard falan da devre dışı bırakılabiliyor.

Crack yönelimi bile buna sebep olmuyor. En büyük örneği benim bu konuda. Ben her türlü oyunu (büyük oyunları) önce korsan olarak deniyorum. Eğer seversem, bilgisayarımda performans sorunu yoksa alıyorum. Şimdiye kadar sayısız kez kullanmışımdır ve hayatım boyunca 1 kere bile hesap çalınması durumunu yaşamadım. Bence buna en büyük dikkatsizce davranmamız sebebiyet veriyor. Kaynağı bilinmeyen herhangi bir dosyayı indirmek, programı indirip çalıştırmak buna neden olabiliyor.

Benim Windows orjinal olarak lisanslı. Oyunları korsan değil Steam'den satın alarak indiriyorum. Benim gibi yapan az kişi vardır herhalde, yoksa çalınma gibi durumlar olmaz diye düşünüyorum.
Şifre konusunda katılıyorum kesinlikle. Birden fazla platforma aynı şifre ile kayıt olmak akıl işi değil. Guard'ın devre dışı bırakılmasını ilk defa duydum, mesele oraya kadar uzanmışsa sıkıntı gerçekten.
Ben bu sevme işini youtube'dan gameplay izleyerek karar veriyorum. Oynanış, grafik, mekanik vesaire hoşuma giderse alıp oynuyorum. Kaldırır mı kaldırmaz mı kısmını da aynı şekil bakıp yapıyorum, bence bu test için riske girmeye değmez. Haklısınız, insanlar çok dikkatsiz. Hiçbir şeyi umursamıyorlar.

Bence buna en büyük dikkatsizce davranmamız sebebiyet veriyor.

Kesinlikle, 2 gün önce PDF dosyası sandığım .exe uzantılı dosya açtım, Defender karantinaya almasa bitmiştim. İndirdiğiniz dosyaların güvenli sitelerden mi olduğu, sondaki dosya uzantısının alakalı ve doğru olduğunu(.pdf/.exe) kontrol etmek gerek. Ayrıca Steam, Google gibi kritik önemli hesaplarına sıklıkla başka bilgisayardan giriş gecmişi/ Windows arka plan kullanımını sıklıkla kontrol ederim.

@Mucize Kartal hocama katılıyorum. Ek olarak bu virüslü program olayını biraz açmak lazım. Virüsler illaki crackli uygulamalardan, oyun hilelerinden veya "EXE" dosyalarından bulaşmak zorunda değil. Örneğin, geçenlerde çıkan WinRAR exploiti ile sadece dosyayı çıkara bassanız bile virüs yiyebiliyorsunuz. Hiçbir dosya çalıştırmanıza gerek yok. Veya Office Word dosyalarındaki makrolar ile de virüs yiyebilirsiniz. Onun dışına eski yazılımlar da buna çok sebep olabiliyor. Mesela biraz araştırırsanız Office Word 2021 ve öncesinde çok ciddi güvenlik zaafiyetleri var. Bu zaafiyetler sömürülerek bu sürümleri kullanan herhangi bir kullanıcıya sadece "docx" dosyası açtırılarak bile virüs yedirtilebilir. Veya başka bir şey söyleyeyim, fake Minecraft modları. Bunu yapanı daha önce görmüştüm. Minecraft'a mod kurarken mods klasörüne jar dosyası atıyorsunuz ama oyun açılırken bu jar dosyası tetikleniyor. Yani özel bir fake Minecraft moduyla bile virüs yiyebilirsiniz. Bunlar en basit örnekler. İnsanlar zannediyor ki sadece EXE dosyasıyla oluyor bu işler ama yüzlerce farklı yolu var.

Son düzenleme:
Zaten her şeyden yiyilebiliyor. Burada ki mesele dikkatli olmak sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…