Hesapların güvenliği için hangi önlemler alınmalı?

qmaderwhite

Decapat
Daha fazla  
2-3 hafta önce önce Epic Games daha sonra Instagram hesabıma giriş yapıldı, mail adresim ve şifrem değiştirildi. Bunları kurtardım. Pazar günü de sırasıyla EA, Google, Steam, Ubisoft hesaplarına aynısı yapıldı (Google'a denediler ama ona yapamdılar). Şu an sadece Ubisoft hesabını kurtarmak için destekle iletişime geçtim yanıt bekliyorum. Arkadaşımın dediğine göre mail adresime girmiş olabilirlermiş. Aklıma gelen bütün hesaplarda 2 adımlı doğrulama açtım ve şifreleri değiştirdim. Yapmam gereken bir şey var mıdır ve hesaplarımın güvenliğinden nasıl tam olarak emin olabilirim? Bunu için bir şey var mıdır? Aklıma gelen her şeyi yaptığımı düşünüyorum.

Cihazını antivirüs ile tara. Tavsiyem ESET ve Kaspersky. Google gibi yerler oturum açtığın cihazları gösterir. Eğer yabancı bir cihaz varsa onlardan çıkış yap.

Son düzenleme:

Simdi gelelimsuna diyceksin ki bunlar nasıl oluyorda gidip hesaplarımıza giriyor değil mi 2 fa bile olsa söyle giriyorlar örnek vereyim sen bir trojan yedin ve 2 fa açık ama PC de trojan var ve hesapların açık tabii ki de girip hesaplarına girebilirler normal sekilde 2 fa olsa bile ve değistrirler oyun hesaplarının Gmail'lerini.

Cihazını antivirüs ile tara. Tavsiyem ESET ve Kaspersky. Google gibi yerler oturum açtığın cihazları gösterir. Eğer yabancı bir cihaz varsa onlardan çıkış yap.

İlk bu tür şeyler olduğunda hemen PC'ye format attım. Kaspersyk'ı satın alıp düzgünce kullanmayı düşünüyorum

Steam'da Steam Guard açıktı. Çok kısa sürede kapatmışlar hesaba girmişler hesabı alır almaz açtım

@qmaderwhite siber güvenlik ile uğrastığım için çoğu saldırıyı kendi sistemimde test ediyorum o yüzden biliyorum nasıl yaptıklarını basit cidden çok basit görsen böyle mi oluyormus dersin.

@qmaderwhite siber güvenlik ile uğrastığım için çoğu saldırıyı kendi sistemimde test ediyorum o yüzden biliyorum nasıl yaptıklarını basit cidden çok basit görsen böyle mi oluyormus dersin.

@Tixsy Peki bunlardan nasıl kurtulabiliriz.

Dün akşam Discord'da herkese Steam Link'i atılmış. Galiba başkalarının da hesaplarını çalmaya çalışıyorlar. Normalde dicordu kullanmıyorum eskiden kullanıyordum. Arkadaşlarım dedi de anladım. Bunların hepsi bitsin istiyorum.

Son düzenleme:

Çok basit her indirdiğin dosyayı taratcaksın VirusTotal gibi sitelerde ve de yabancı kisilerden gelen txt PDF MP4 gibi dosyaları açmayacaksın içlerine virüs koyabiliyorlar txt bile o yüzden paronayak oluyorsun en sonda tabii ama bu da en azından korunuyorsun.

Discord ayarlarından yetkili uygulamalar sekmesine girip hepsini kaldırın.

@Tixsy bundan sonra dikkatli olurum ama benim demek istediğim bu oldu ve şu an hâlâ hesaplarıma ulaşabilirler mi onu nasıl öğrenebilirim? Hesaplarımda yapabildiğim tüm güvenlik önlemleri açtım. Bütün hesaplara telefon numarası ekledim ve numara ile 2 adımlı doğrulamaları açtım. Bu tür şeyler tekrar olur mu bundan kurtulmak istiyorum.

Ubisoft destek bölümünde 2 kere form doldurdum ama dönüş yapmadılar başka yapabileceğim bir şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…