Hesapların güvenliği nasıl sağlanır?

Bunları ben kilitli bir deftere yazıyorum (şifrelerimi) uygun mudur?

Bir de benim bir kere hesabım çalınmıştı PC’ye virüs soktum diye. Ona bağlı hesapları kurtarmayı başardım.
Kağıda yazmak iyi bir fikirdir ancak girerken üşeniyorum diyip kolay şifreler koymamalısınız.

Her platform için farklı bir şifre kullanın. Şifrelerinizi Keepassxc gibi yerel bir şifre yöneticisiyle kaydedin. Şifrelerinizi, şifre yöneticisinin rastegele oluşturma fonksiyonu ile fazla karakterli (15+) ve izin verilen bütün karakteri kullanacak şekilde oluşturun.

Keepassxc'nin Key File özelliği ile şifre yöneticinize, sadece sizin bu dosyayı içine attığınız bir flash bellek bilgisayara takılıyken erişilmesini sağlayabilirsiniz.

En önemlisi bütün şifrelerinizin yedekleri olsun.

Hocam onun yerine şifre yöneticisi kullanmanızı öneririm. Zira o kilitli defterin şifresini kırmak çok zor olmayacaktır.
Olabilir. Peki şifremi şifre kırıcıyla kırmayı denese bir şekilde kıracak. Bu kaçınılmaz olmaz mı?

Yedeği derken

30+ karakter mi? Neyse öyle yaparım ve yazmaya da üşenmiyorum

Olabilir. Peki şifremi şifre kırıcıyla kırmayı denese bir şekilde kıracak. Bu kaçınılmaz olmaz mı?

Hayır bir sürü şifreleme yöntemi var. Örneğin:
  • Advanced Encryption Standard (AES): Hem simetrik hem de asimetrik şifreleme için popüler olan güçlü bir algoritmadır. 128, 192 veya 256 bit anahtar uzunluklarıyla kullanılabilir.
  • RSA: Asimetrik şifreleme için kullanılan bir algoritmadır. Güvenli anahtar değişimi, dijital imzalar ve kimlik doğrulama için kullanılır.
  • Elliptic Curve Cryptography (ECC): Daha küçük anahtar boyutlarıyla yüksek güvenlik sağlayan bir asimetrik şifreleme yöntemidir? Daha verimli ve hızlı çalışır.
  • SHA-3 (Secure Hash Algorithm 3): National Institute of Standards and Technology (NIST) tarafından tasarlanan ve yaygın olarak kullanılan bir hash algoritmasıdır. Keccak adlı bir algoritma temel alınarak geliştirilmiştir. 224, 256, 384 veya 512 bit çıktı uzunluklarıyla kullanılabilir.
  • SHA-256 (Secure Hash Algorithm 256-BIT): Güvenli ve yaygın olarak kullanılan bir hash algoritmasıdır. Bitcoin gibi kripto para birimlerinde ve diğer birçok uygulamada kullanılır.
  • Bcrypt: Özellikle parola karma işlemleri için kullanılan bir hash algoritmasıdır. Hash işlemi için yavaş ve güvenli bir şekilde tasarlanmıştır.
Yani verileriniz farklı metodlar ile korunur ve güvenlik seviyeleri ve kullanım amaçlarına bağlı olarak değişebilir.

Yedeği derken

30+ karakter mi? Neyse öyle yaparım ve yazmaya da üşenmiyorum
30+ karakter biraz abartı oldu. 15+ olacak şekilde düzelttim.

Şifrelerinizi defterde tuttuğunuzu belirtmişsiniz. Şifrelerinizi başka bir deftere yazıp evinizde başka bir yere koymanız iyi olabilir. Defterinizin başına bir şey gelirse elinizde bir yedeği olur.

Ne uğraşıyorsunuz. Word belgesi oluşturup rastagele 100 sayı, harf ve özel işarete bas. Yarısını sil. Yarsınısı kendi arasında yer değiştir. Kalan yarasınıda sil ve çıkan sayı, harf ve özel karakter dizisini şifren olarak kullan. 2AD açık zaten pek sıkıntı yaratmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…