HEUR/APC virüs müdür?

Anıl Utku

Decapat
Yer
Burdur
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo İntel Core i5 4 Gb Ram DDR3 1 TB HDD
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bir bilgisayara format atacaktım bu sebeple USB'ye ISO'yu yazmak için Rufus'u indirdim. Avira antivirüs Rufus yazılımında HEUR/APC diye bir virüs algıladı. Bu bir virüs müdür ve virüs ise bilgisayarıma ne yapar?

Not: Rufus'u orijinal sitesinden indirdim. Sürüm 4.0

Merhaba. Bir bilgisayara format atacaktım bu sebeple USB'ye ISO'yu yazmak için Rufus'u indirdim. Avira antivirüs Rufus yazılımında HEUR/APC diye bir virüs algıladı. Bu bir virüs müdür ve virüs ise bilgisayarıma ne yapar?

Not: Rufus'u orijinal sitesinden indirdim. Sürüm 4.0

Hocam klasik olacak ama Kaspersky ya da Malwarebytes indirip tam tarama yapar mısınız?

Heur sezgisel demek yani olabilir de olmayabilir de.

Rufus'u bir çokkez format atarken kullandım orijinal sitesinden indirildiğinde herhangi sorun olacağını düşünmüyorum.

Hocam dosyayı VirusTotal'e yükleyin ve sonucu buraya atın inceleyelim.

Kesin orijinal siteden indirdiğinize eminseniz, sıkıntı olmaz.

Ki, heuristic sonuç yani. Sezgisel analiz, kesin bir şey dememiş. Şu siteden indirdiğinize eminseniz rahat olun;

Evet. Site bu.

Yazıdaki belirtiler sizde varsa virüsü kapmışsınız büyük ihtimal.

Kesin orijinal siteden indirdiğinize eminseniz, sıkıntı olmaz.

Ki, heuristic sonuç yani. Sezgisel analiz, kesin bir şey dememiş. Şu siteden indirdiğinize eminseniz rahat olun;

Tehlikeli Bir Virüs: HEUR hocam böyle bir yazı buldum ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Yazıdaki belirtilerden hiçbiri yok ama ama yarım saat kadar önce aldım virüs mesajını henüz kilitlenmemiştir belki.

Rufus'u bir çokkez format atarken kullandım orijinal sitesinden indirildiğinde herhangi sorun olacağını düşünmüyorum.
Ben de aynı şekilde kullandım bu hatayı ilk defa aldım.

Hocam dosyayı VirusTotal'e yükleyin ve sonucu buraya atın inceleyelim.

1682542758366.png

Herhangi bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. False positive olabilir mi?

Az önce mouse ışınlandı bu bir belirti olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1682542710630.png
    1682542710630.png
    177,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Ya sitesi orijinal zaten ne virüsü!

Zaten başında heur var Avira'nın azizliği boş ver gitsin Avira'da kullanma hiç iyi bir av değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı