HEVC Videolarda Donma Sorunu

• Konuyu başlatan eXe
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 6.632

eXe

Kilopat
Daha fazla  
1080p 10bit x265 mkv uzantılı videoyu laptobumdan hdmi kablosu ile 49 ekran televizyonuma aktararak izlerken donma yaşıyorum. Çeşitli playerları denedim fakat çözüm bulamadım. Videoyu donmadan izleyebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim?

Laptoptan izleyince donma yok laptop 720p ekranı var ama hdmi ile televizyona aktarınca donmalar meydana geliyor.

laptop eski veya yeterince güçlü değilse x265 videolarda donmalar kasmalar normaldir, üstelik birde tvye aktararak ekran kartını iki katı zorladığı için olabilir. Son çare olarak güncel codec paketini kurun, hiç olmazsa temiz bir format atın öyle deneyin.

en çok kullanılan K-Lite Codec Pack programını tavsiye ederim, ücretsizdir. Standart olanı yeterlidir ama isterseniz full sürümüde kurabilirsiniz. Kurulduğu vakit genelde video programları bu programın codeclerini kullanır, Gom player gibi bazı oynatıcılarda ayarlarından elle seçmeniz gerekebilir ffshadow falan yazar genelde onu seçmelisiniz kullandığınız oynatıcı ayarlarından.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı