HG658c V2 Nasıl Port Açılıyor?

Squatch

Hectopat
Vodafone HG658c V2 de port açamak istiyorum ama nasıl açıldıgını bilmiyorum. YouTube'da vardı ama hepsi çok eskiydi oyüzden yapamadım. Yani değişikti yapamadım lütfen yardım eder misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Bu arada 192.168.1.1 üzerinden.

Hah, benim 3 yıldır uğraştığım konun henüz başında birisi.
Öncelikle 3 modem denemiş birisiyim. Şuan ki modemim HG658 v2.
Konunun kısaca özetini geçeyim. Muhtemelen Turkcell ya da TT kullanıyorsun.
Uzun zamandır kullanılan IPV4 sistemi ömrünü 5-10 yıl içinde tamamlar (belki daha uzun).
Yoğun internet kullanımı ve internete bağlanabilen cihazlar arttıkça IPV4 kullanımıda artmakta.
Kısaca IPV4 üzerinden olan IP adresleri bitmek üzere. IPV6 sistemine tam anlamıyla geçene kadar port açamayacağız. IPV4 üzerinden IP adreslerinin tükenmemesi için CGN-NAT444 dediğimiz sistem geliştirildi. Bir IP adresi üzerinden farklı portlarla kullanıcıyı internete sokmakta. Kesinlikle CGN havuzu içindesiniz ve sizinle aynı IP adresini kullanan binlerce insan bulunmakta. Kendinize ait bir IPV4 IP adresi istiyorsanız ISS'nizin satışa sunduğu STATIK IP adresini almanız gerekmekte.

Yazıyı okumayanlar için tek çözüm: Statik IP adresi satın almak.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Hah, benim 3 yıldır uğraştığım konun henüz başında birisi.
Öncelikle 3 modem denemiş birisiyim. Şuan ki modemim HG658 v2.
Konunun kısaca özetini geçeyim. Muhtemelen Turkcell ya da TT kullanıyorsun.
Uzun zamandır kullanılan IPV4 sistemi ömrünü 5-10 yıl içinde tamamlar (belki daha uzun).
Yoğun internet kullanımı ve internete bağlanabilen cihazlar arttıkça IPV4 kullanımıda artmakta.
Kısaca IPV4 üzerinden olan IP adresleri bitmek üzere. IPV6 sistemine tam anlamıyla geçene kadar port açamayacağız. IPV4 üzerinden IP adreslerinin tükenmemesi için CGN-NAT444 dediğimiz sistem geliştirildi. Bir IP adresi üzerinden farklı portlarla kullanıcıyı internete sokmakta. Kesinlikle CGN havuzu içindesiniz ve sizinle aynı IP adresini kullanan binlerce insan bulunmakta. Kendinize ait bir IPV4 IP adresi istiyorsanız ISS'nizin satışa sunduğu STATIK IP adresini almanız gerekmekte.

Yazıyı okumayanlar için tek çözüm: Statik IP adresi satın almak.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Pek anlamadım ben Statik IP adresini nasıl alıcam satın bu arada turkcel yada tt kullanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı