HHO için önerilen No Touch Lazer işlemi nedir?

arda211

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, her iki gözümde 2.75 miyop ve gözlük kullanıyorum. HAMYO ve harp okulları için göz hakkında kafamda sorular var. Öncelikle HHO için No Touch Lazer diye bir işlem öneriliyor sanırım, onun aslı nedir? Ayrıca HAMYO için bazı yerlerde "gözlük ile tam görüyorsa sıkıntı yok" veya "çizdirmen de sıkıntı yok" gibi yazılar gördüm. HAMYO göz çizdirme kabul ediyor mu?

Hocam "No touch" hakkında özellikle bir bilgim yok fakat lazer tamamiyle yasaktır.
Farkedilmeden girilebilir fakat illa ki bir yerlerde sorun yaşarsınız diye tahmin ediyorum.

No touch lazer göze yapılan bir ameliyat, önerilmesinin sebebi gözde herhangi bir iz bırakmamasından dolayı.

No touch ile MSÜ giren çok tanıdığım var.
Bende zamanında MSÜ için çok hazırlandım en sonunda no touch lazerim kaldı, sıra ona geldiğinde maaleset başımdan kaynar sular döküldü resmen. Çünkü gözüm henüz bu işlemi yapmaya uygun değilmiş.
Eğer no touch yaptıracaksan yaptırmayı düşünüyorsan ilk işin hemen gidip gözün uygun mu değil mi baktırman.

Göz çizdireceğin zaman aklında bulunsun, doktorla konuş e nabızına yazmasınlar.
E nabızına yazılan ve MSÜ giren kişilerle de çok konuştum.

Her şeyden önce şunu bilmelisin ki her göz çizdiren MSÜ'ye giremiyor tamamen şans işi.
Ayrıca meslek yüksek okullarına girme şansın daha yüksek.

Aklına bir şey takılırsa sor.
Birde göz derecen son 6 ayda değişti mi?

Anladım, son 6 ay içerisinde değişmedi şu şekilde gelişti olay. Benim gözüm aşağı yukarı ilkokul 1'den beri zaten miyop. O zamanlar biraz takmıştım fakat sonrasında liseye başlayınca 1 2 sene tamamen bıraktım. Gözlüğüm yine vardı ama kullanmıyordum ve o da net göstermediği için büyüdüğünün 1-2 yıldır farkındaydım. Geçen temmuz ayında gittim 2.75'e yükselmiş. Fakat bundan sonra daha yükselmez diye de belirtti doktor hanım. Aklıma takılan harp okullarından ziyade hamyo için işlerin biraz daha kolay olabileceğini düşündüm. Fakat onun içinde göz olayları biraz karışıkmış sanırsam. Bu arada gözüm uygun mu bir kontrol ettirmeliyim evet, o aklıma gelmemişti sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…