Herkese merhaba, arkadaşlar. Birçok forum üzerinden bu konuyu açtım ve genel olarak hayret ettik olaya ve burada da yorumlarınızı almak istedim. Ortalama alalı 2 sene olan SSD son zamanlarda sorun çıkarmaya "reboot and select proper boot device" hatası almaya başladım. Bu sorunu en başlarda SSD'nin kablolarını çıkarıp takmak ya da başka bir kablo kullanmak ile geçiştirdim ama bu sefer olmadı. Bu nedenle bende içerisinde Windows'un bozulduğunu ve bu nedenle format atmak gerektiğini düşündüm. Format atma işlemi sırasında ise sürekli sorunlar yaşadım ve genelde diski bölmeye çalıştığım zaman, format atmaya çalıştığım zaman ya da diskin ismini bile değiştirmek istediğim zaman "bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülmedi" hatası ile karşılaştım. SSD'yi ise denemek amaçlı bir laptopa taktığım zaman laptop 1 dakika çalışıp sonra kendisini kapattı. Elimde 2 tane SATA kablosu ve PSU'dan çıkan 4 adet kablo ile de denedim fakat HDD'leri çalıştıran kablolar bir türlü SSD'yi çalıştırmadı ve hatalar aldım.
Son çare olarak programlar aracılığıyla SSD'nin son durumuna baktım ve gördüğüm tablo karşısında şoka uğradım. Bu kadar abartı sayılar olmasının sebebi nedir sizce?
Daha 2 sene zor olmuş bir SSD'yi yiyip bitiren şey ne olabilir?
Ben yazılımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir?