Hi-Level Tavsiye Etmiyorum

Makaleler
287
Yer
İstanbul
Bugün bir kullanıcının Hi-Level SSD'sinin arızalı olması ve yine bir başka okurumuzun da yeni aldığı Hi-Level belleğinin bozuk çıkmasından sonra uzun zamandır aklımda olan Hi-Level konusunu açma gereği duydum.

Hi-Level, ana yonga üreticisi bir şirket değil, her SSD içerisinde farklı bir parça var, bu duruma bakarsak ne olduğu belirsiz Çin malı ürünlere marka basıp satan bir yerli firma gibi görünüyor. Ürünlerin Firmware veya sürücü güncellemesi de gördüğüm kadarıyla yok. Destek konusunda tamamen ortadasınız. Bu sebeple yazılım desteği sunulmadığı, belirli bir sabit ana üretici kesin olmadığı için uzak durmanızda fayda var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çin malı işte ne bekliyorsun.

Mesele Çin malı olması değil. "Lenovo, Huawei, Xiaomi..." gibi markalar gayet kalitelidir. Sorun Çin'de merdiven altı gibi yerlere üretim yaptırmaları veya tanınmış bazı Çin teknoloji firmalarına fason olarak üretim yaptırmalarıdır. Daha çok tanınmış bazı Çin teknoloji firmalarına üretim yaptırıyorlar. Tamamen merdiven altı yerlerden ziyade kendilerince hem ucuz olsun hemde biraz tatmin etsin mantığıyla bu stratejiyi güdüyorlar. Buna artı olarak sürücü desteği yoluna girerseler maliyetin artacağını biliyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Zaten bende bunu demek istemiştim. Ancak kendini tanıtamamış markalar genelde kötü oluyor. Arkadaşlarda genelde bu durumu Çin Malı ürünlerde yaşıyor.

Hi-Level'den uzak durdum hep. Ne iduğü belirsiz diye almadim. Tavsiye de etmedim. Cevremde herhangi bir urununu alanlar da genellikle pisman hep...

Bu firma, Çin'de sokak aralarında bir takım atletli elemanlar tarafından oluşturulmuş bir firma. Tıpkı Frisby, Everest veya Trust gibi.

Reklamlarda ballandıra ballandıra anlatıyorlar "A-101 harca harca bitmez şimdi Hİ- Level laptop 999,99!" tabii millet de atlıyor.

Benim bilgisayarcım ''bana kimse forumlarda Hi-Level önermiyor'' dediğimde ''ben SSD'sini kullanıyorum çok memnunum sen onlara bakma'' demişti. Hi-Level ile ilgili duyduğum ilk ve tek olumlu referanstı

İfadeler: Fer
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…