Fetvaa27

Centipat
Daha fazla  
Evet bugün bir ilk yapıp size deneyimimi anlatacağım arkadaşlar umarım seversiniz.
Arkadaşlar merhaba,

Yakın zamanda Arduino parçaları satan bir yer ile yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum. Bu işletme Adana'da bulunuyor ve sahibi, dost edinmeyi seven Ünal bey. Kendisiyle tanışmam yaklaşık iki ay öncesine dayanıyor.
İlk siparişimi verdim, fakat yanlış bir ürün almıştım. Daha kargoyu açmadan beni aradı ve projemin ne olduğunu tahmin etmeye çalıştı. Üstelik tam 12'den vurdu! Sonrasında bana doğru ürünleri gönderdi ve fiyat farkını da "bizden olsun" diyerek karşıladı.
İkinci siparişimde ise yolum Adana'ya düştü. "bir uğrayayım, hem tanışmış oluruz hem de projeyi gösteririm" dedim. Dükkâna gittiğimde sıcak bir karşılama ile karşılaştım. Küçük bir dükkân içinde büyük işler başarıyorlar. Bir de oğlu var, maşallah, kendisi gibi yetiştirmiş. Hiç pes etmeden, dört saat boyunca, üstelik sandalyesinden bile kalkmadan, projemdeki hatalarla ilgilendi.
O sırada biz de şalgamımızı içtik, yemeğimizi yedik. Yemeği ben ısmarlamak istedim ama götürdükleri yerde "abi, sen misafirsin, nasıl alırız? Bizde misafirden para alınmaz" diyerek hesabı kendileri ödedi. Gerçekten çok mahcup oldum.
Son olarak, bir başka projem için eksik parçaları almaya karar verdim ve anlaştık. Yolunuz Adana'ya düşerse veya gelemiyorsanız, kesinlikle hiber bilişim'i öneririm. Ünal bey meşgul olduğunda bile oğlu var, o da en az babası kadar bilgili ve donanımlı. Nesilden nesile geçen bir teknoloji dükkânı ve aynı zamanda gerçek bir esnaf anlayışı var.
Üstelik sadece Arduino değil, Raspberry Pi ve daha önce adını bile duymadığınız birçok sensör mevcut. En güzeli de şu: Direnç veya robotistan gibi büyük firmaları aradığınızda genelde soruyu sorar, cevabı alır ve kapatırsınız. Ama ünal bey öyle değil. Size sadece cevap vermekle kalmıyor, "bu soruyu neden sordun?" diye düşünüyor ve sorununuzu kendi sorunuymuş gibi sahiplenerek çözüm üretiyor.
Kısacası, hiber bilişim'i kesinlikle tavsiye ederim!

İnternetten parça sipariş ettim üründe yazan parçayı göndermediler farklı varyantını gönderdiler aradım durumumu ilettim alıcı ödemeli kargoya verin iade edelim dediler fakat internet sitelerinden hesabımı kapatmışlar ürünü kargoya versem de büyük ihtimalle ücreti iade etmiceklerdi hesabımı kapattıklarına göre komik bir durum güvenilir site değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…