Hiç arkadaşım yok

Swaxys

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, iyi sosyaller. Daha önce buna benzer bir konu açmıştım, yine açma ihtiyacı duydum. Ben 11. sınıf meslek lisesine gidiyorum ve okulda olsun, dışarıda olsun hiç arkadaşım yok. Yani neredeyse hiç kimseyle frekansım uymuyor diyebilirim ve bu durum sıkıcı olmaya başladı. Herkes gülüp eğleniyor, ben de tek başıma yalnız kalıyorum. Açıkçası ben de bu durumdan sıkıldım ve sizlerden yardım almaya ihtiyaç duydum.

Genellikle sessiz biriyimdir ama gerçekten kafa dengi birini bulduğumda konuşurum. Ayrıca bende OKB, anksiyete ve duygu durum bozukluğu gibi bazı rahatsızlıklar var. Bu yüzden ileride de hep yalnız ve kimseyle takılamayan biri olacağımı düşünüyorum. Aslında kaynaşmak istiyorum ama mesela arkadaş arasında bir şaka yapılıyor; ben onlardan çok çabuk alınıyorum ve bu huyumu da sevmiyorum. O onu şakayla yapmıştır belki ama ben çok çabuk kırılıyorum ve darılıyorum.

Sizlerden tavsiye istiyorum. Gerek lise yıllarını geçirmiş gerekse kariyeri iyi olan insanlardan yardımlarınızı bekliyorum. Yani nasıl kaynaşabilirim, nasıl herkes gibi ben de olabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesi mezunu olduğum için bulunduğum ortamdan size birkaç tavsiye verebilirim diye düşünüyorum.

Sessiz ve sakin olmak sandığınız gibi kötü bir özellik değil aksine çok yakışık duran ve asil bir özelliktir bana göre.

Muhtemelen yalnız kalmanız ve arkadaş edinememeniz sizin sorunlarınızdan değil, kafanızda kurduğunuz düşüncelerden kaynaklanıyor.

Sanki her ortamda birisi çıkıp beni yargılayacakmış gibi hissediyorsunuz muhtemelen. Bundan dolayı herkese ılımlı yaklaşıyorsunuz.

Emin olun kimsenin derdi sizin hareketlerinizi izlemek ve yorumda bulunmak değil.

Hocamızın dediklerini aynen kabul ediyorum ve tekrar ediyorum;
Birisi sizi yadırgasa bile, sizi eleştirse bile hiç kafaya takmayın. Boş kişiler için o önemli hayatınızı harcamayın. Düşünüp takılmayın orada. Öğüt vermek kolay, halbuki bende bu durumdayım. Yavaş yavaş çıkmaya çalışıyorum.

Yanlış anlama fakat kimse sana "gel dostum, birlikte takılalım" demez. İnsanlarla kaynaşmak istiyorsan, önce ufak da olsa bir adım atacaksın, laf at, küçük bir espri yap, ortak bir konu aç. On defa denersin, sekizinde boşuna gider ama iki tanesi tutar.

Ayrıca kimse doğuştan sosyal değil. O çok konuşkan dediğin tiplerin çoğu da içten içe kendini sorguluyor.

Kırılganlık mevzusuna gelirsek, evet, herkesin mizah anlayışı farklı. Ama her şeye alınmaya devam edersen insanlar senin yanında rahat olamaz. Kimseden seni anlamasını bekleme, sen kendini anlatmayı öğren.

Hocam adamın alınma sebebi OKB var yani onun mizah yaptığını bilsede aklıunda tekrarlanıyor o

Bence okuldan insanlara göz gezdirebilirsin küçükler olsun büyükler olsun veya oyunlardan veyahut forumdan bile arkadaş bulabilirsiniz.

Bende de OKB ve DEHB var ilaç kullanıyorum. Bu bir hastalık yani, konu sahibi hiç psikiyatra göründümü bilmiyorum ama kesinlike gitmeli.

Emin ol yalnız kalmak yanlış adamlarla arkadaş olmaktan çok daha rahat ve iyidir. Yanlış adam seni aşağı çeker ve kullanır ama kendinle kalırsan kendini dinler, kendini tanırsın ayrıca insan öyle bir varlık ki ne yaparsa yapsın tamamen yalnız kalması kendini bir odaya kilitlemediği sürece çok zor. 12. sınıf zamanlarımda yalnız olmaktan çok hoşlanmıyordum ve tamamen yalnız 1 yıl geçirdim. Daha sonrasında üni. hazırlık yılında çok sosyal olmaya çalıştım ve insanlar arasında seçici olmak ve gerekirse yalnız kalmanın daha iyi olduğunu öğrendim çünkü bu adamlar benim fikirlerime saygı duymuyordu. Elbette saygı duyan da vardı ama aynı ortamda olduklarından ayrılmak gerekiyordu. Ben de hazırlık bittikten sonra şu an başlayan 1. sınıfta adamlarla kütüphane ve ders bahanesiyle yavaştan bağımı kopardım, artık ders aralarında max 5dk falan karşılaşırsak ayak üstü selamlaşıp ayrılıyorum aralarından. Kütüphanede dersimi yaparken ve internette takılırken bin kat daha rahat ve mutluyum. Zaten okulun kütüphanesi aşırı büyük olduğundan içeride bulunmam zor oluyor C:

Ek olarak sizin gibi ben de çoğu insana uymayan ve arkadaş konusunda aşırı seçici biriyimdir ki bu özellik kişinin doğru insanlarla ilişki kurması için paha biçilemez bir özelliktir.

Rahat olun, kafaya takılacak birşey yok.
OKB ve Anksiyete konularına hakim olmadığımdan o kısım hakkında yorum yapmam yanlış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…