Hiç büyük bir deprem yaşadınız mı?

6'nın altındaki depremleri saymama gerek yok, büyük değil orta büyüklükteki depremler onlar. İzmir ve 100-150 kilometrelik mesafedeki alanda yaşayanlar 5 - 6 arası depremleri sık yaşarlar. Büyük diyebileceğim 2 deprem oldu, 2017 Midilli Adası/Karaburun arasındaki deprem (yazlığıma 15-20 kilometre mesafede) ve Sisam/Seferihisar arasındaki deprem (İzmir'deki evime 60 km mesafede) büyüktü. Son depremde binanın kayalık zeminde olması nedeniyle çok sarsılmadım ama güzel salladı. Asıl sallantı daha uzak olmasına rağmen Bayraklı gibi zemini kötü olan yerlerde oldu. Binamın bulunduğu yer 0.18G kuvvetinde yanal etki yaşamışken Bayraklı 0.28G - 0.35G arası bir etkiye maruz kaldı.

99 depreminde velettim. Uyuyoruz, bir baktım abim kolumdan tutmuş çekiştiriyor beni. Annem (evin en zekisi) ev ahalasini uyandırıp sokağa çıkmamız için çekiştiriyor.

Çıktık usta sallana sallana sokağa, mahallede yıkılan apartman olmadı Allahtan. Herkes sokakta, hava karanlık, millet uykulu uykulu ne olduğunu anlamaya çalışıyor, birbirine bakıyor. Sabah oldu, kadınlar eve girip çay demledi sallanan evlerde. Böylede bir milletiz işte. Salaklık mı, sorumluluk bilinci mi siz karar verin.

10 gün falan sokakta yattık, mahalleyle akraba olduk. Eve girdiğin an artçılar peş peşe 10 shot atmış etkisi yapıyordu. Çocukluğumda unutamadığım olaylar arasında listeye girer.

Son düzenleme:
2 Ay önce Ankara'da olan 4.5'lik depremi bilenler bilir. Büyük sayılmaz aslında. Yere birisi vurur gibi yer titremişti. 1 Saniyelik bir şeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…