Kişisel tercihler evlenip evlenmeyebilirsin, bu konuda fikrin değişebilir. Belki aile ve toplum baskısına dayanamayıp kendin gibi düşünen birisiyle evlenip mutlu bir hayat da yaşayabilirsin, hayatın ne getireceği hiç belli olmaz
Ama dezavantajlı bazı durumları söyleyeyim
Yataktan çıkamayacak kadar hasta olup tek başına kalmak zor gelebilir
Yaşlılık kısmı zor olur, 70inden sonra arkadaşların yavaş yavaş ölecek, sen giderek yalnız kalacaksın, başka arkadaşlara sığınmak isteyeceksin ama onlar da ölecek, bu noktada es ve çocuk olması iyi bir destek, tutunacak bir dal olur
Yaslandığında bazı şeyleri yapamayacaksın örnegin şimdiki yaşlılar emekli maaşını çekemiyor, doktora gidip derdini anlatamıyor, telefonuna bir şey oluyor çözemiyor... Bunlar için birinden yardım istemek insana zor gelebilir
Maalesef annen - baban vefat edecek, onların acısını yaşarken bir eşe sarılmak, onun destegini görmek isteyeceksin bunun yokluğu acını daha da artırır
Yanlis anlaşılmasın illa evlenin demiyorum, evlenmeyin, çocuk yapmayın ama gençken bazı şeyleri göremiyor insan, bunlar da aklınızda bulunsun diyorum. Bunlardan gaza gelip de mutsuz bir evlilik asla yapmayın