Hiç gidilmemiş üniversiteden yeni bir üniversiteye geçiş yapma

zendeyuk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ben geçen sene kötü bir bölüme kayıt yaptırdım ama hiç gitmedim. Hala da gitmiyorum, okulu da dondurmadım. Şimdiki üniversitemden kaydımı sildirip, başka bir üniversiteye sorunsuz şekilde geçebilir miyim? Herhangi bir cezası var mı?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir cezası yok hayır sıkıntı olmadan geçersin bende ilk sene kazanıp gitmemiştim ikinci senede başka bir üniversiteye başladım. Eğer bölümün vs varsa ek puan alıyorsan o puan yarıya iniyor sadece aklında bulunsun.

3 kere üniversite değiştirdim ve bir sorun olmuyor. Tek dikkat etmen gereken nokta, yeni kayıt yaptıracağın üniversitenin kayıt tarihleri gelmeden 20 30 gün önce eski okuldan kaydını sildir. Bazen yetişmeyebiliyor.

MYP'ye bakabilirsiniz. Ceza olmadan geçiş oluyor. Tek cezası bu sene tercih yaptınız diyelim 2021 sınavında. 2022 sınavına girerken OBP puanınız yarıya düşüyor, o kadar. Başka bir cezası yok.

Mevcut üniversitemizden kaydımızı silip yeni kazandığımız üniversiteye kayıt yaptırınca askerlikle ilgili bir sıkıntı olmuyor değil mi?

Mevcut üniversitemizden kaydımızı silip yeni kazandığımız üniversiteye kayıt yaptırınca askerlikle ilgili bir sıkıntı olmuyor değil mi?
Sanırım hayır ama eski okuluna arayıp askerlik şubeye, yeni okula kayıt yaptırdığını bildirmesini iste

Sanırım hayır ama eski okuluna arayıp askerlik şubeye, yeni okula kayıt yaptırdığını bildirmesini iste
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bu sene bende sizin gibi yapacağım gelişmelerden haberdar ederseniz çok mutlu olurum iyi günler

Merhaba, yüzde eli burslu dış hekimliği geldi İstanbul'da ama kaydını yaptırmadan İzmir bakırçay bilgisayar bölümüne kaydı yaptırılır mı?

Merhaba %50 burslu İstanbul dış hekimliği kazandım. Kaydımı yaptırmadan İzmir bakırçay%100 burslu bilgisayar bölümüne kaydını yaptırabilir miyim?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…