Linux ile kodlamanın alakası yoktur. Terminale yazdığımız şeyler için C ve türevleri, Java veya Python bilmenize gerek yoktur. Çoğu dağıtımda terminale dokunmadan çoğu işinizi halledebilirsiniz. Zaten bunu @Bayram Tempest hocamın bloguna bakarak anlayabilirsiniz.
Benim başlangıç için önerim Zorin OS.1 ay terminalsiz GNU/Linux kullanımı
1 ay boyunca terminal kullanmadan GNU/Linux'ta yaşadığım deneyimleri günlük olarak paylaştığım blog listesi.www.technopat.net
Neden Zorin OS başlangıç için en iyi dağıtım?
İyi sosyaller, bu makale ile neden Zorin OS'in en iyi başlangıç dostu dağıtım olduğunu anlatacağım İsterseniz lafı çok uzatmadan başlayalım. 1) Basitlik Zorin OS ilk defa Linux kullanan insanlar için kolaylık sağlar. Bunu en çok paket yöneticisiyle başarır. Paket yöneticisinde APT, Snap ve...www.technopat.net
Zorin OS'in ve çoğu Linux dağıtımının HDD'de hantal çalışacağını söyleyerek; bunu yapmanız için Zorin OS'i kurarken HDD'den ne kadar alanı Ext4 yapacağını seçmeniz gerek ve bunu 512 MB UEFI bölümü ve 500 GB bölümünü Ext4 ile /'e bağlamanız gerek.Bende SATA SSD var. Onda Windows kullanacağım. Ancak benim 1 TB'lik HDD yede Zorin OS 17.2 kurmak istiyorum. BIOS ayarlarından boot değiştirip işletim sistemi değiştireceğim. Ancak ben 1 TB'lik HDD'nin 500 GB'sini Zorin OS, 500 GB'sini Windows'a ek olsun istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Kodlama derken?Arkadaşlar öncelikle iyi sosyaller. Ben Windows 10 haricinde bir işletim sistemi kullanmaya karar verdim. Linux dağıtımlarindan bir tanesini kullanacağım. Ancak hiç kodlama bilmiyorum. Hiç kodlama bilmeden rahat bir şekilde kullanabileceğim bir Linux dağıtımı var mı?
Arkadaşlar öncelikle iyi sosyaller. Ben Windows 10 haricinde bir işletim sistemi kullanmaya karar verdim. Linux dağıtımlarindan bir tanesini kullanacağım. Ancak hiç kodlama bilmiyorum. Hiç kodlama bilmeden rahat bir şekilde kullanabileceğim bir Linux dağıtımı var mı?
Driverları otomatik kurmak derken? Driverlar çekirdek ile geliyor zaten bir kurulum yapılmıyor.Hocam Linux Mint kesinlikle driverları otomatik kuruyor.
Driverları otomatik kurmak derken? Driverlar çekirdek ile geliyor zaten bir kurulum yapılmıyor.
Zorin OS'in ve çoğu Linux dağıtımının HDD'de hantal çalışacağını söyleyerek; bunu yapmanız için Zorin OS'i kurarken HDD'den ne kadar alanı ext4 yapacağını seçmeniz gerek ve bunu 512 MB UEFI bölümü ve 500 GB bölümünü ext4 ile /'e bağlamanız gerek.
Eki Görüntüle 2388942
Burada 512 MB gir.Eki Görüntüle 2388941
Burada kullanmak istediğin kadar gir.
Zorin OS'i USB bellekten başlattığınızda SSD'ye kurduktan sonra HDD'deyi komple Ext4 olarak biçimlendirin. Bir yere bağlamanıza gerek yok.Hocam dediğiniz gibi HDD de hantal çalıştı. Ben Windows'u komple silip Zorin OS'a komple geçmek istiyorum ama tek sıkıntım şu: Zorin OS şu an HDD de. Ve gayet yavaş. Zorin OS'u komple silip ardından SSD'ye kurmam lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir bilginiz var mı?