Hiç Linux bilgisi olmayan biri Kali Linux indirmeli mi?

Furkan_R4KT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx 4060 8gb i5-12400f 8x2 gb ram 1tb ssd
Arkadaşlar ben VirtualBox ile Kali kurup temel Linux bilgisiyle beraber Kali'deki araçların kullanımını falan öğrenmek istiyorum. Direkt Kali'yle mi başlayım yoksa başka bir Linux indirip öyle mi öğreneyim?

Amacın Linux kullanmayı öğrenmek ise Linux Mint öneririm ama amacın pentesting toollarını öğrenmek ise Kali ile başlayabilirsin.

Amacın Linux kullanmayı öğrenmek ise Linux Mint öneririm ama amacın pentesting toollarını öğrenmek ise Kali ile başlayabilirsin.

Anladım hocam peki en iyi nasıl öğrenebilirim mesela YouTube'da ücretsiz dersler illaki vardır sizce yeterli düzeyde mi?

Ben de indirdim bugün biraz karışık ancak YouTube'dan video izleyerek çözülebilir gibi.

Teşekkürler.

Anladım hocam peki en iyi nasıl öğrenebilirim mesela YouTube'da ücretsiz dersler illaki vardır sizce yeterli düzeyde mi?
Linux öğrenmek için videoya gerek yok. Kali toolları için ücretsiz videolar elbette yeterli.

Arkadaşlar ben VirtualBox ile Kali kurup temel Linux bilgisiyle beraber Kali'deki araçların kullanımını falan öğrenmek istiyorum. Direkt Kali'yle mi başlayım yoksa başka bir Linux indirip öyle mi öğreneyim?

Hayır indirme Mint'i indir. İşine yaramaz Kali. Seni ilgilendiren bir şey yok. Önce mantığını anla paket nasıl iner nasıl çalışır?

Hayır indirme Mint'i indir. İşine yaramaz Kali. Seni ilgilendiren bir şey yok. Önce mantığını anla paket nasıl iner nasıl çalışır?
Kullanıcı yalnızca pentesting toollarını sanal makinede kullanmak istiyor. Kali uygundur. Eğer sisteme kurup sürekli kullanacak olsaydı Debian tabanlı bir dağıtım indirip Kali toollarını kurması mantıklı olurdu ama sanal makine için Kali uygundur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı