Selamlar hocam. Geçen sene staj yapmış ve staj yaptığım yerin kalitesini göz önüne bulundurarak bir kaç şey söylemek istiyorum. Çok yakın olduğum bir arkadaşım var ve staj için berbat bir yere gönderildi. Benim gonderildigim yer gerçekten güzeldi ve 4. Ve ya 5. Ay arkadaşım şikayetçi oldu. Çok kirli, düzgün saatte çıkmıyoruz ve ogrenmiyoruz diye. Biraz hocaya ricada bulunduktan sonra yanıma aldırdım. Geri kalan 4 ve ya 5 ay muazzam şeyler öğrendi. Tavsiyem yerini değiştir, sana kimse biz seni çok seviyoruz, neden gidiyorsun diyemez.Merhaba ben 12.sınıf öğrencisiyim. Normal olarak staj çalışması yapıyorum. Yazın babamın çalıştığı iş yerinde mavi yaka olarak normal işçi olarak çalıştığım iş yerinde şimdi beyaz yaka ofiste çalışıyorum ama kimse ilgilenmiyor. Görev vermiyor tüm gün oturuyorum.
Tabii boş oturmak yerine bende ders çalışıyorum ama açıkçası bir şeyler öğrenmek isterim. Staj sonrası teklif alıp çalışmak isterim ama dediğim gibi sonuçlar bu şekilde.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Alanım: Makine ve teknik tasarım. 3 boyutlu çizim yapıyoruz. SolidWorks programında şu anki iş yerinde catia kullanıyorlar.
Selamlar hocam. Geçen sene staj yapmış ve staj yaptığım yerin kalitesini göz önüne bulundurarak birkaç şey söylemek istiyorum. Çok yakın olduğum bir arkadaşım var ve staj için berbat bir yere gönderildi. Benim gonderildigim yer gerçekten güzeldi ve 4. ve ya 5. ay arkadaşım şikayetçi oldu. Çok kirli, düzgün saatte çıkmıyoruz ve ogrenmiyoruz diye. Biraz hocaya ricada bulunduktan sonra yanıma aldırdım. Geri kalan 4 veya 5 ay muazzam şeyler öğrendi. Tavsiyem yerini değiştir, sana kimse biz seni çok seviyoruz, neden gidiyorsun diyemez.
Tabi ki var, daha surda Eylül de baslamadi mi staj?Hocam şu an staj yeri değişme gibi bir imkanım var mı?
Selamlar hocam. Geçen sene staj yapmış ve staj yaptığım yerin kalitesini göz önüne bulundurarak birkaç şey söylemek istiyorum. Çok yakın olduğum bir arkadaşım var ve staj için berbat bir yere gönderildi. Benim gonderildigim yer gerçekten güzeldi ve 4. veya 5. ay arkadaşım şikayetçi oldu. Çok kirli, düzgün saatte çıkmıyoruz ve ogrenmiyoruz diye. Biraz hocaya ricada bulunduktan sonra yanıma aldırdım. Geri kalan 4 veya 5 ay muazzam şeyler öğrendi. Tavsiyem yerini değiştir, sana kimse biz seni çok seviyoruz, neden gidiyorsun diyemez.
Tabii ki var, daha şurada eylül de baslamadi mi staj?
Kardeşim git herkese ne iş yaptığını sor neler ile uğraşıyorlar bir bak. Çalışanlara bir kahve götür tecrübelerini dinle onlarla fikir alışverişi yap illaki kendine yapıcak bir şey bulursun ya da yardımcı olabileceğin bir durum illaki çıkar.Merhaba ben 12.sınıf öğrencisiyim. Normal olarak staj çalışması yapıyorum. Yazın babamın çalıştığı iş yerinde mavi yaka olarak normal işçi olarak çalıştığım iş yerinde şimdi beyaz yaka ofiste çalışıyorum ama kimse ilgilenmiyor. Görev vermiyor tüm gün oturuyorum.
Tabii boş oturmak yerine bende ders çalışıyorum ama açıkçası bir şeyler öğrenmek isterim. Staj sonrası teklif alıp çalışmak isterim ama dediğim gibi sonuçlar bu şekilde.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Alanım: Makine ve teknik tasarım. 3 boyutlu çizim yapıyoruz. SolidWorks programında şu anki iş yerinde catia kullanıyorlar.
Simdi bu noktada seçim senin. İki seçenek var önünde.Evet Eylül'de başladı buraya da babam senelerdir çalıştığı için girdim abimde burada bakımcı olarak çalışıyor oda staj yapmıştı burada.
Açıkçası herkes diyor stajı bırakma sınava hazırlan orada çok iyi fırsat hem para alıyorsun ders çalışıyorsun ama ben deneyim kazanmak istiyorum belki teklif alıp sınava bile gerek kalmayacak yani.
Kardeşim git herkese ne iş yaptığını sor neler ile uğraşıyorlar bir bak. Çalışanlara bir kahve götür tecrübelerini dinle onlarla fikir alışverişi yap illaki kendine yapacak bir şey bulursun ya da yardımcı olabileceğin bir durum illaki çıkar.
Simdi bu noktada seçim senin. İki seçenek var önünde.
Birinci olarak dedikleri gibi staj yerinden deneyim almak istemezsen, bos bos oturup ders çalışabilirsin. Dedikleri gibi hem para hem de ders çalışıyorsun.
İkinci seçenek de senin dediğin gibi staj yerinden bilgi ve deneyim istiyorsan değiştirmen lazım, dedigin kriterler altında bir bilgi alacağını düşünmüyorum.
Gözlemlerine devam et ve çalışanlara sorular sor. Yaptıkları işin teknik kısımlarıyla alakalı bilgiler sor, bu işi yaptıkları için mutlular mı onları sor, ilerde hangi alanda çalışırsan daha çok para kazanırsın onu sor, kariyerin için hızlı yükselebilmen için hangi alanda kendini geliştirmen gerekli bunları sor. Yaptıkları her şeyi öğrenmeye çalış senin de kafan da ilerde ne yapmak istediğine dair fikirler oluşur. Bence ders çalışma iş yerinde herkes ile konuş teker teker ne yapıyorlar bir bak.Hocam gözlemlediğim kadarıyla araç parçalarını teknik resimden 3 boyutlu hale getiriyorlar çalıştığım yer araç imalat fabrikası zaten.
Gözlemlerine devam et ve çalışanlara sorular sor. Yaptıkları işin teknik kısımlarıyla alakalı bilgiler sor, bu işi yaptıkları için mutlular mı onları sor, ileride hangi alanda çalışırsan daha çok para kazanırsın onu sor, kariyerin için hızlı yükselebilmen için hangi alanda kendini geliştirmen gerekli bunları sor. Yaptıkları her şeyi öğrenmeye çalış senin de kafan da ileride ne yapmak istediğine dair fikirler oluşur. Bence ders çalışma iş yerinde herkes ile konuş teker teker ne yapıyorlar bir bak.