Hiçbir Oyundan Zevk Alamamak

Aklınıza gelebilecek her türden oyunu oynadım, ama hiçbir oyundan zevk alamıyorum, oyuna giriyorum 10-15 dakika oynayıp hemen çıkıyorum. Aldığım oyunları hemen iade ediyorum, hiç sarmıyor. Tek oynadığım oyun LoL, o da bağımlılık yaptığı için kopamıyorum. Ara ara girip oynadığım oyun şuan hiç yok, eski bilgisayarımda sabah akşam oyun oynardım, tabi o zamanlar yaşım gereği çok oyun oynuyordum ama yeni bilgisayarı aldığım günden beridir ne o eski günlerdeki gibi gecemi gündüzüme katıyorum ne de oynadığım oyundan zevk alıyorum. Bunun sebebi ruhsal yada psikolojik bir rahatsızlık olabilir mi? Kendimden şüphe etmeye başladım çünkü.

Dönem dönem bana da oluyor. O süre zarfında kitap okumanı, dizi ve film seyretmeni öneririm. Youtube'dan oyun kanalları takip ediyorsan onlardan uzak dur. Bir süre sonra o oyun aşkı kendi kendine şarj oluyor.

Yaş kaç hocam?

Efendim, belli ki RPG sevmiyorsunuz. Sevdeydiniz Skyrimin başından kalkacağınızı düşünmüyorum. Ya da Witcher serisinin.

Bu dönemlerde aynı sorun bende de var. Dizi izliyorum, dışarı hiç çıkılmaz bence, virüsü geç hava çok sıcak. Ara sıra LoL oynuyorum arkadaşlarla. O kadar. Kitap okuyabilirsin. Değiştirilmiş Karbon okuyorum şu anda. Zaten git gide oyunlara olan açlığın artıyor. Bi' başladın mı bırakmıyorsun artık.

Evet, psikolojik bir rahatsızlık. Tıp dilinde buna "yaş ilerlemesi" , halk dilinde "büyümek" deniyor, bazı yörelerde baba literatüründe "adam olmak" da denildiği de oluyor.

Hayatını bilmediğimiz için nasıl bir psikolojik sıkıntın olabileceğini bilemeyiz tabi. Bunu en iyi sen bilebilirsin. Ama hayatı çok iyi görünen birisinin de böyle şeyler yaşaması mümkün.

Ben de uzun süredir çok nadir oyun oynuyorum. Gerçi hiçbir zaman öyle fazla oynayan olmamıştım. Ancak film ve dizi manyağı gibiydim. Şimdi ise aylar oldu doğru düzgün film veya dizi izlemedim. Belki birkaç tane film en fazla.

Benim psikolojiyle ilgisi olduğunu düşünüyorum da sizinkini bilemeyeceğim

Belki yaş ilerledikçe zevklerimiz değişiyor diyeceğim ama yerine başka şeyler koyamazsanız bu durumda o ihtimal de kalmıyor. Bıkkınlık, gereksiz sıkıntı veya hiçbir şeyden zevk alınamıyorsa burada bir problem var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…