Hiçbir şekilde port açamıyorum

Night Fury

Megapat
Makaleler
1
Yer
izmir
Bir yazılımı tam anlamıyla kullanabilmek için Port yönlendirmesi yapmak zorundayım. Vodafone Net kullanıyoruz oldukça da pahalı yani ucuz bir internet bağlantısı kullanmıyorum. Normal bir şekilde modem NAT üzerinden port yönlendirme kuralı oluşturmam hiçbir şey değiştirmiyor, hiçbir şey olmuyor yani portlarım açılmıyor. Vodafone'u yaklaşık 5-6 farklı defa aradım. Hepsi "o ne? Anlayamıyorum ne olduğunu? Böyle bir hizmetimiz yok!" gibi tamamen Port'un ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmayan çalışanlarla görüştüm. Ve hiçbir yere varamadım. IP adresim dinamik olduğundan yönlendiremiyor muyum acaba diye düşündüm ve DDNS sunucusu kullanmaya karar verdim. Duck DNS, No-IP, CloudDNS gibi sitelerden dinamik DNS sunucusu bağladım bilgisayara. Windows'ta etkinleştirdikten sonra bir de Modem üzerinde de bağlantıyı kurdum ve yine hiçbir sonuç alamadım. Hangi port numarası girersem gireyim açılamadı. Bu bir sonuç vermeyince Port yönlendirmesi yapabilen VPN hizmetlerinden faydalanmaya çalıştım. Ve yine bir sonuç vermedi. En son olarak Portmap. IO kullanmayı denedim, OpenVPN ne yaparsam yapayım bağlanamadı. Başka bir VPN aktifken üstüne Open VPN açınca bu sefer bağlandı ama... Tahmin edebileceğiniz üzere gene portlarım açılmadı. Modem güvenlik duvarını komple kaldırmayı, Windows güvenlik duvarı üzerinden portları açmayı ve tüm erişimi sağlayabilmesi için ayar yapmayı denedim. Sanırım denemediğim hiçbir yöntem kalmadı. Var mı önerisi olan? Atladığım bir detay yanlış yaptığım bir şey? Umarım bilen biri cevap verebilir iyi forumlar.

Teşekkür ederim. Fakat bunu da denedim. Olmadı çünkü bu sistem sadece TCP yönlendirme yapıyor, bana UDP lazım...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı