Hiçbir şey bilmeyen birisi bilgisayar mühendisi olabilir mi?

esoesoes

Picopat
Daha fazla  
Matematiğe dair en ufak bir bilgim yok bölme bile yapamıyorum ama çok severim küçüklüğümden beri matematiğe ve sayısala bayılırdım. 0'dan başlayan birisi bilgisayar mühendisi olabilir mi olursa nasıl olur? İstanbul da bulunan üniversite önerisi yaparsanız da sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence olabilir hocam. Ben de bilgisayar mühendisi olmak istiyorum 4 yaşımdan beri böyle mekatronik falan işlerle uğraşıyorum. Şimdi çalışıp bir fen lisesine gittim falan. (İlgi alanım olunca çok konuşuyorum.)

olabilir ama üniversite önerisi için biraz detay lazım senin sıralaman ve
vakıf üniversitesine gidersen parayı ödeyebilir misin gibi detayları söylemen lazım

10 ay düzenli çalışırsanız olabilirsiniz.

Matematikten korkuyorsan, korkma. Aslında sandığından basit diyebilirim, elbette AYT matematik zorlayıcı olabilir fakat düzgün bir temel ile mümkün.

Yapman gereken, herkese önerdiğim kitap olan Antrenmanlarla Matematik 1 ve 2 kitabını bitirmek. Bu kitapla matematikle tanışıp, matematiğin en önemli ilk 12 konusunu öğreneceksin. Yapabildiğini fark ettiğinde zaten hevesleneceksin.

Ardından güzel bir TYT matematik kampına başlayacaksın, bu süreç devam ederken kendini yeterli görüyorsan AYT matematiğe geçeceksin.

Düzenli bir çalışma ile mümkün.

Bir bilgisayar muhendisinin bilmesi gereken seyleri bilmeden olamazsin.

Bunlarin onemli bolumunu universitede, bir bolumunu lisede; cogunlugunu da universitede aldigin formasyonla kendin ogreneceksin.

Daha once bilgisayar kullanmamis insanlarin gayet basarili bilgisayar muhendisi olduklarini kendim gordum. Zaten ilk programmer henuz ortada bilgisayar yokken vardi. Genel olarak Computer Science zaten hesaplanabilirlik ve data manipulasyonu uzerine kurulu bir bilim, bilgisayar bunu yaparken kullanilan arac. Iste bu yuzden hedefi bilgisayar muhendisligi olan birinin oncesinde cok iyi bilgisayar kullanmasi, X,Y,Z programlama dillerini bilmesi vs gibi seyler gereksinim degil. Hatta bazi noktalarda luzumsuz.

Dolayisiyla istersen olursun ama su veya bu sekilde gerekli seyleri hem lise seviyesinde hem de universite seviyesinde ogrenmen gerekiyor. Lisede hocalar bilmesen de sinif geciriyorlar ama iyi bir okulda bunu yapmazlar, kalirsin derslerde.

Elbette cok iyi Ingilizce de ogrenmen gerekiyor bu surecte, bunu istersen universite oncesinde yaparsin ya da universite egitimi sirasinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…