Hiçbir şey ve yeteneğin olmaması

IChaosXT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 9.sınıfa giden bir lise öğrencisiyim hiçbir şeyde yeteneğimin olmadığını fark ettim. Bunları söyle anlatmam gerekirse;
Bilgisayarlara çok ilgiliyim ama bazı konularda iyi değilim. Sporda iyi değilim futbol basketbol vesaire güç desen gücüm yok. Boy desen boyum yok. Tip desen yok beyin, zeka desen o da yok. Matematiğe 1 haftadır çalıştım anlamadım derslerde kötüyüm, anlama, mantığım vesairede kötü, bu hayatta tek bir zevkim var oda oyunlar ama ne becerisizlik ki oyunlarda da kötüyüm. FPS tarzı aim gerektiren oyunlarda kötüyüm. Örneğin Valorant'ı 2 yıldır sabah akşam oynadım ama inanması güç halen daha demirim. En fazla bronza çıktım. Korku oyunlarında beceriksizim. Bulmaca oyunlarında bile yeteneksizim.

Kısaca;
Benim hiçbir şeyim yok. Ne yeteneğim ne de becerim mantığım kavrama güç, boyum posum tipim hiçbir şeyim yok. Ben boşa yaşıyorum.

Spor salonu uyeliği, dil öğrenme ve dunya klasikleri ( tarih,felsefe psikoloji fark etmez) okumaya başlıyorsun hemen

Son düzenleme:
Kitap oku, yürüyüş yap durumun varsa yüzme salonlarında yüz kısacası hobi edin ve bunları arkadaşlarınla beraber yapmaya çalış.

Ayriyeten kendi yeteneğini keşfetmeye çalış belki senin farketmediğin ama yetenekli olduğun bir şey vardır elbet.

Kimse doğuştan güçlü olmuyor zaten 5 6 ay öncesinde aralıksız 14 15 saat oyun oynuyordum daha sonra spora başladım sizinde spora başlamanızı öneririm. 6 aydır gidiyorum daha öncesende futbol bile oynamadım hiç spor yapmadım ama şu an hem güçlendim hem fiziğim güzelleşmeye başladı. Bir yerden başlamanız lazım hocam hemen sıkıntıya düşmeyin.

Gelişim çağının başındasın. 10. sınıfa geçtiğinde büyük ihtimal bir sorunun kalmayacaktır. (Türkiye sebepli her gencin yaşadığı durumdan bahsetmiyorum.) Güzel arkadaşlıklar edineceksin okuduğun okuldan, bundan kaynaklı olarak sosyal alanın büyüyecek. Kendini zihinsel olarak geliştirdiğin sürece bir sıkıntı olmayacaktır. Zihinsel olarak geliştirdiğin zaman spora da gidersin ve vücudunu dinç tutarsın. Ama bir şekilde her şey düzeliyor. Çok kafana takma. Kafaya takarsan ilerleyemezsin. Kendini keşfetmeye başladığın çağdasın. Enstrüman çal, film izle, yabancı dil öğren, oyunları oynamayı seviyorsan oyun geliştirmeye bak, yapay zeka ilgini çekiyorsa bir yerlerden başla, ama yeter ki başla. Sonrası sende.

Boş konuşuyorsun, ergensin. Daha 15 yaşında kendinden ne bekliyorsun? 9-10 yaşlarında zihninin yeni şekillendiğini varsayalım. 5 yılda yeteneğini keşfetmiş olmayı mı bekliyordun? Önünde bir ömür var. Daha "boşa yaşıyorum" tespiti koyabilecek olgunlukta olmadığının farkına varman gerek. Önce bir yaşa, deneyimle. Boşa yaşadığını düşünüyorsan bir şeylerle doldur gününü, bilgisayar oyunu değil mesela.

Aga öyle yeteneğim cart curt yok diye ne hemen PC'de yetenek aramalar, güçsüz müsün ezik misin sen? Kalk çık git sosyalleş, hobi edin ne bileyim satranç , basketbol,gym vs; Allahınv erdiği nimetlere bak, düşün biraz, zamanını değerlendir, derslere kafa yor, kitap oku kütürlen, film izle, güzel hikayeli oyunlar oyna. Silkelen yapamayız böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…