Hiçbir şey yapmak istememek

freakcnsl

Hectopat
Merhabalar. 14 yaşındayım. Eskiden böyle değildim. Bu sene nedense bir şey yapasım gelmiyor. Derslerde öyle özellikle. Çalışkan bir öğrenciydim. Artık ne derslere katılıyorum, ne de bir şey anlıyorum. Öğretmenler sürekli zorla beni kaldırıyorlar. Birkaç kere bir sorunun mu var diye sordular. Bir şeyim yok dedim. Bir şey yapmak istemiyorum. Öyle hep uyumak, telefona bakmak istiyorum. İnsanlar sürekli beni yanlış anlıyorlar zaten. Konuşmuyorum. Ödev bile yapasım gelmiyor. Etwinning projelerindeyim. Ama artık hepsini yarıda bıraktım neredeyse bakmıyorum bile. Test çözesim bile yok. Sadece oturup duvara dalıp sorunlarımı düşünmek istiyorum. Derste iken kafamı elime dayayıp sadece dinliyorum. Hoca şunu yazın diyor zar zor kalemi elime alıyorum. Ne oldu bana bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların fikirlerini önemsedigin sürece bir yere varamazsın maalesef. Bunu sana birçok kez dedigimi hatırlıyorum.

Sorununuz -özel değilse- nedir?
İlk olarak soruna odaklanıp çözün.
Ben de buna benzer bir durumdayım ama şu an bi' tık daha iyi gibiyim.

Hocam kusura bakmayın da saçma şeyler diyorsunuz. Ben de biliyorum harekete geçmeyi ama yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

Ne dememi bekliyorsun anlamadım. Bu yolun sonunda iki seçeneğin var; ya tembelliginin bedelini ödeyeceksin ya da çok geç olmadan bir şeyler yapacaksın. Yapamıyorumdan kastınız nedir ki bir engeliniz mi var eyleme geçirmeye?

Bir profesyonel tavsiyesi veremem ama şöyle insan bir şeyi tatmadan önce onu pe umursamaz. İnsan başarının hissini övülme hissiyatını aldıktan sonra tekrar ister senin canın istemesede yap ona katlan elbet bunun sonucunu gelecekte görüp başarma hissini alacaksın o yüzden çalış ve başarıyı elde et.

Ne bileyim hocam bana bir şey engel oluyor. Yapamıyorum.

Hocam zaten daha önceden çok başarılı bir öğrenciydim. Hep 90'nın üstündeydi notlarım. Şimdi ders çalışasım bile yok. İstek yok. Hiçbir şeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…