Katılıyorum. Her ne kadar ütopik gelse de 'karanlık' dediğimiz ve gözlemleyemediğimiz bir şey var ve bu devran böyle dönüyor. Tüm evrende hacim / boşluk oranı %1'den az diye biliyorum ki çok daha bile azdır. Bu kadar boşluk varken ve kütleler birbirini çekiyorken genişlemesi çok enteresan
Allah nasıl yoktan var oldu peki? Bu soruya cevap verebilecek misin? Elbette hayır.
Tesadüflüğü senin anlamaman seni haklı çıkarmaz, sadece algılamıyorsun. Binlerce yıl dünyadaki canlıların bir yaratıcı olduğunu söylediler ne oldu evrim hepsini baş aşağı etti.
Karanlık madde tabiri tamamen cahiliyetimizden dolayı verilmiş bir isimdir. Bu madde hakkında hiçbir şey bilmediğimiz için karanlık diyoruz. Bu madde aslında karanlık değil ve gazdan oluşan bir maddedir.
Bu sorunun cevabını anlamak için örnekler vereceğim ki konuyu pekiştirelim.
Telefonu örnek alalım, diyelim ki bu telefonu mühendis olarak ben icat ettim, tasarladım. Buradan iki sonuç çıkar;
1- Bunu ben tasarladıysam doğal olarak ben bundan önceyimdir.
2- Telefona koyduğum kurallara ve donanımlara ben tabi değilim; çünkü bu mekanik bir alet ben ise insanımdır.
Birinci örnekteki gibi, Allah kainatı tasarlamıştır ve doğal olarak da kainattan öncedir. İkinci örneğe bakacak olursak kainata kurduğu "zaman ve mekan" kavramları gibi kurallara da Allah tabi değildir. Doğal olarak zamana bağlı olmayan bir zat için "O nasıl var oldu" gibi geçmiş zamanını sormak mantıksızdır ve çelişkidir.
Zaman ve mekan" kavramları gibi kurallara da Allah tabi değildir. Doğal olarak zamana bağlı olmayan bir zat için "O nasıl var oldu" gibi geçmiş zamanını sormak mantıksızdır ve çelişkidir.
Tabi olmadığına sen mi karar veriyorsun? Geçmiş zamanı sormak mantıksızmış verecek cevabın yok sormayın diyorsun. Metafizik tabirleri görmüşsünüz gibi tabir etmekten vazgeçin.
Dün onca attığın yalandan sonra hala bizimle muhattap olmanı da anlayamadım.
Her şeyin yaratıcı ALLAH(C. C) peki ALLAH nasıl oldu? Soru burda başlıyor. En son bunu 6.sınıfta sormuştum hoca beni sınıftan attı.
Hiçbir şey yoktan olmaz??
Allah?
Varlığın ana kaynağını birçok filozof bulmaya çalıştı haksız mıyım? Arkadaşın bahsettiği de bu. Yani yoktan var değil, bizzat kaynağın kendisi o. Zamanı başlangıç ve son manasında düşünür iseniz Allah o çizginin başının ve sonunun da ilerisini kapsayan yerde. Yani zamanı aşan kısımda. Hani "zaman göreceli" varya işte tam da o noktaya çıkıyor. "e=c" eşitliği sağlandığında zaman yani "t" sıfıra gidiyor. Bunu ben değil Einstein söylüyor. Onun kuramından çıkan bir şey. Siz o zaman kavramının dışına çıktığınızda zamansızlık ifadesinin olduğu bir yere gidiyorsunuz işte o kısım her daim vardı, zaman yok iken de.