Ya bir yanda ateistler, bir yanda dini savunanlar, iki tarafta boş. En rahatı tam arasıdır bence, ne dibi dibine yaşamak ne de hiç yaşamamak, arasını yapacaksın. Kaynar suda da yıkanılmaz, aşırı soğuk suda da, herkes ılık suda yıkanır, 1 tık soğuk yada 1 tık sıcak olur o kadar.
- Tamamen inanırsanız, çok bağlanırsınız ve yapmak istediğiniz şeyler konusunda kısıtlanırsınız.
- Hiç inanmazsanız, umut veya cesarete, güce ihtiyacınız olunca bulamazsınız. Bazen kendinizi birazda olsa kandırmanız gerekir.
Burada bu konuyu tartışacağınız süreyi okulunuza veya bir şeyler öğrenmeye harcasanız daha kârlı çıkarsınız.
Okudum. Bunu değiştirilmiş olduğunu yazdım böyle bir şey geçmiyor. Kuranın evren ve dünya hakkındaki görüşleri bilimle terstir.Bir üst yazımı okur musunuz?
Bu dediklerini okumuşum ben. Bak diyanet ne diyor.Hocam, yukarıda var zaten örnek. Uzunca bir yazı, okur musunuz? Sürekli aynı mesajı atıyorsunuz.
Kaynağınız kelimeyi 2. anlamıyla kullanmış. Birçok yerde baktım ve 2 anlama gelen kelimenin "genişletme" anlamı çok daha uygun oluyor. Orada biz "musiyiz" demesi doğru ve kelimenin bahsettiğim anlamları: zengin, genişletmek. Bu iki anlamdan zengin olanı koyup okuduğunuzda tamamen anlamsız ve geri kalanıyla uyumsuz bir cümle ortaya çıkıyor. Bana bir başka örnek verir misiniz ters düşen? Çünkü direk olarak tüm görüşlerinden bahsetmişsiniz.Okudum. Bunu değiştirilmiş olduğunu yazdım böyle bir şey geçmiyor. Kuranın evren ve dünya hakkındaki görüşleri bilimle terstir.
EVRENİN GENİÅLEDİÄİ KURANDA YAZIYOR İDDİASI
Kuranâda zariyat suresinin 47. ayetinin hiç bir yerinde âevren geniÅliyorâ yazmadıÄı gibi evrenin geniÅlediÄi imasının çıkarılması dahiâ¦medium.com
Link açılmazsa VPN ile dene.
Diyanetin dipnot olarak koyduğu açıklama: Meal AçıklamalarıBak diyanet ne diyor.
Agnostizmden geçmez, bana sorarsan böyle şeyler olmuş, olaylarda olmuş, yaratıcı da var fakat koyduğu kurallar günümüzün yaşam şekline ve standartlarına uymuyor, günümüzde olacak şeyler değil, o zamanın yaşam şekli ve bir takım yaşam zorluklarını kolaylaştırmak adına konmuş kurallar bunlar.Bunun yolu da agnostisizmden geçer. Büyük patlamadan öncesi teorilerini hala tam olarak kavrayıp ikna olamadım. Öncesini bilemediğim için 'maddi alem dışı', göremediğimiz bir yaratıcı var demek de çok kolaya kaçmak oluyor.
Evrenin genişlemesi yalan diyerek, göklere çıkardığın bilime delilsiz görüş atıyorsun. Sırf bir ayeti yalanmak için düşmediğiniz durum yok.Evren genişliyor iddası tamamen yalan. Mucize diye bir şey yoktur o kitaplarda. Senin yukarıdaki arkadaşında demiri biz indirdik, sudan oluşma, çamurdan oluşma gibi ayetleri mucize diye kakalamaya çalışıyordu ama bunların hiçbiri mucize daha önceden bilinen ve çoğu da bilimsel olarak yanlış şeyler.
Örneğin her canlıyı çift çift yarattık diyor? Doğada her canlı dişi ve erkek halinde bulunmaz mesela.Bana bir başka örnek verir misiniz ters düşen?
Burada evrime gönderme var herhalde. İnansan da inanmasan da bir gerçekliktir bu. İmkansız bir şey değildir.Şans Teori'sinden bahsederseniz bahsedin hiçbir zaman doğru olduğuna inanmayacağım
2 anlamı olduğundan (ayettekine göre doğru olanı bilselerde) insanların kafası karışmasın diye öyle yapılmış olabilir.@Musa B. Hem diyanet hem de Elmalı Hamdi Yazır'ın tefsirlerinde bu ifade geçmiyor. Altta da bakabilirsin.
Evrenin Genişlemesi
1. Mucize İddiası 2. Zariyat/47’nin Anlam(lar)ı 3. Kuran’daki Evren Algısı 4. Sonuçmucizeyalanlari.wordpress.com
Bir örnek canlı söyler misiniz?Örneğin her canlıyı çift çift yarattık diyor? Doğada her canlı dişi ve erkek halinde bulunmaz mesela.