Hiçbir şey yoktan olamaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Attığın kaynakta mısırlıların Demirin indirildiğini bildiği ve bunun yazıtlarında geçtiği vs yazmıyor. Demirle ilgili çalışmaları yazıyor gerisi mevcut kaynağın demire olan yorumu.
Demirle ilgili çalışmalar yapmışlar haberleri var. Gezegenlerin yapı taşlarında demir var buna bir bahane uydur bakalım ne diyeceksin?

Araştıran sorgulayan ve işin hakikatini öğrenmek isteyen videolara baksın. Yok ben dogma adamım işime geldiğime bakarım dersen sıkıntı yok.
Dogma varsa sensin ikide bir aynı videolarla gelip kendini kanıtlama peşindesin. Kendin yazamıyor musun?

Mısırlılar ne alaka onu anlamadım. Adem ve Havva Sümer mitidir Sümerler yazıyı ilk bulanlardır. Tabletlerinde buna değiniliyor.

Zerdüştlük dininde 5 vakit namaz farz kılındı diye bir şey yok.
Aryen halkı eskiden 3 vakit namaz kılardı, Zerdüşt bunu 5'e çıkardı. O tablodan sadece buna mı takıldın?

Daha önceki peygamberlerin vahiyleri yazıt olarak yazmadığının delili var mı?
Sümerlerde peygamber yok, Avesta kitabı tek tanrılı bir kitap değil, dualisttir.

Bu kadar farklı coğrafyalarda, birlik içinde olarak anlatılması, hepsinin bir yerden geldiğini ispat etmez mi?
Asya, Amerika, Afrika, Avrupa kıtalarında peygamber ve kutsal kitaplar yok. Çok tanrılı inanışlar var. Bu farklı coğrafyaların hiçbirinin dini senin dininle aynı değil, hepsi aynı yerden geliyor.

Düşünceni anlayışla karşılarım. Bu konuyu en net şekilde izah eden şu videoyu izlemeni tavsiye ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sümer Mitolojisi ilk okuduğum anda saçma geldi ve ne savunan bir kalemden, ne de yalanlayan bir kalemden okuma ihtiyacı duydum.
Sümer mitolojisi hepsinin başlangıç noktası en önemli kısmı okumamışsın. Avesta'nın belli başlı kuralları nettir burada anlaşılmayacak bir durum yok.
Düşünceni anlayışla karşılarım. Bu konuyu en net şekilde izah eden şu videoyu izlemeni tavsiye ediyorum
Yine video ya, ya birader oradan buradan aldığın videolarla millete bir şey anlatmayı bırak. Kaç gündür tartışıyorsun video atmaktan bıkmadın mı? Kendin bir şeyler yazabilirsin diye düşünüyorum.

Aryen halkı eskiden 3 vakit namaz kılardı, Zerdüşt bunu 5'e çıkardı. O tablodan sadece buna mı takıldın?
Bakın dediğiniz şeyleri kıyaslayarak normalleştirmenizi anlıyorum. Anlamadığım kısım ise şu bunca bilgiyi okuma yazma bilmeyen ve Kur´an´ın o dediğimiz emirleri indiği dönemde Mekke ve Medine dışına çıkmayan biri mi kopyaladı? Okuma yazma bilmiyor halk kendi arasında söylerken duydu diyelim bu sefer de halk çıkıp demez mi "Bunları zaten söylüyoruz biz!" diye? Siz günümüzde eriştiğimiz teknoloji ve bilgi erişimiyle düşünüyorsunuz. O dönemde okuma ve yazma bilmeyen biri Zerdüştlüğü nereden duydu? Duydu diyelim diğerlerinden hiçbiri ona itiraz etmedi mi? Bu kadar çok özelliği nasıl duydu?

Burada bunu devam ettirmeniz çok saçma. Herkes öldüğü zaman tanrı var mı yok mu cevabını öğrenir. Ayrıca eğer tanrı diye birşey yoksa tüm insanlık ölünce ne olucak ?

Hayır, diyorum ki adı geçen kişiler yaşamışlardır, olaylar olmuştur, büyük ihtimalle ayı ikiye falan bölmemiştir(şu an gökyüzünde), 2 dayı üzüm suyunu fazla kaçırmıştır elbet.

Benim düşüncem çok olağanüstü olaylar dışındaki tüm olaylar olmuştur, savaşlar da olmuştur, yaratıcı da vardır, yol gösterenlerde vardır fakat bu tür inanışların getirdiği kurallar ve kısıtlamalar günümüz için geçerli değildir, bunlar modern çağın yaşam şartlarına ve kültürüne uygun değil.
Burada bunu devam ettirmeniz çok saçma. Herkes öldüğü zaman tanrı var mı yok mu cevabını öğrenir. Ayrıca eğer tanrı diye birşey yoksa tüm insanlık ölünce ne olucak ?
DJ dikkat ile parti yapacağız, ne olacaktı?

Okuma yazma bilmiyor halk kendi arasında söylerken duydu diyelim bu sefer de halk çıkıp demez mi "Bunları zaten söylüyoruz biz!" diye?
Okuma yazma biliyordu bunu hadislerden de biliyoruz. Yardımcıları da vardı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-12-08-17-51-05.jpg
    217,4 KB · Görüntüleme: 48
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…