Ne yaşadığını, nasıl duygular yaşadığını anlayamam. Ama umudunu kaybetme, ben öyle yapıyorum. Daha doğrusu deniyorum.
2019 başından beri OKB tanılı bir bireyim. Temizlik, can sıkıcı düşünceler... Aklının kendimden bağımsız hareket ediyor bana karşı. Tıbbi destek alıyorum, lakin yine de uzun vadede halletmem gereken ruhsal boşluklar var. Geçen sene pandemi sayesinde, iki katına çıktı durum. Sınav senemdi ayrıca. Atlattım çok şükür o sınav denilen illeti. Şimdi normalde, tedavinin en önemli bölümünü uygulamam, dışarı çıkmam ve tekdüze ortamdan uzaklaşmam lazım, lakin pandemi sağolsun uzun süredir evdeyim. Bakıyorum aynaya; aklımda gelecek kaygısı, dersler, ruhsal sağlık, gündem vb.
Umut ediyorum yine de, iyi bir gelecek için çabalıyorum. Çabalamaya çalışıyorum. Bazen müzik dinliyorum, forumda dolaşıyorum, hatta kedi videoları izliyorum. Sanırım bana kısa vadede en iyi gelen şey bu. Ayrıca tüm kapılar kapansa bile, en başka bir kapının açılacağına inanıyorum. Ama asıl durum, o kapının nerede olduğunu bulmak. Nerede olduğunu bulmaya çalışmak, çabalamak. Bunlarla beraber sabretmek. Sabretmeyi ne kadar başarabiliyorum bilmiyorum ama deniyorum. En sonunda o kapıya ulaşacağımı, çabalayanlar olarak ulaşacağımızı düşünüyorum.