Hiçbir şeyin zevk vermemesi

El uğraşı edinebilirsin. Örneğin ben eğitici kelebek bıçak aldım iki gündür döndürüp duruyorum. Sen de benzer bir uğraş edinip zaman geçirebilirsin. Hem keyifli vakit geçirir hem de el becerisi edinirsin.

Tamamen hormonlarla ilgili. Hayatta bir denge oluşturmak çok önemli. Her zaman sana zevk verecek şeyler yaparsan belli bir süre sonra o zevk aldığın şeyler de seni sıkmaya başlıyor. Kendini geliştirecek ve uzun vadede seni mutlu edecek şeylere odaklanmalısın. Şuanki durumundan çıkmak için de bir uzmana danışman senin için iyi olur. Burada tavsiye veriyorum ama benim de durumum çok farklı değil hayatta bazı şeyleri ben de değiştirmeye çalışıyorum.

Aynen katılıyorum hocam. Geçen gün arkadaşın birinden tesbih çarptım. Sallayıp duruyorum, fena sarıyor. Kelebek de var da elimi falan keserim diye hiç bulaşmadım.

Hayatta ne ile uğraş versem, farklı şeyler yapmayı da denesem; zevk almıyorum. Yazmaktan zevk almak, müstesna.

Son düzenleme:
Ayna karşısına geç, kendine ne anlatıyorsun bak.. Bazen dönencede insan kendini küçümser, ki olması gereken bu. Çünkü düşürür beden kendini, bir dahakine düştüğünde daha iyi kalkabilmen için. Bu hep böyle devam eder. Zaman zaman ruh hali kötüye döner.

Sevgisizlik, sevgi temelinde yatar bazen. Küçük şeyleri sev. Ağaca bak, onu sevdiğine söyle. Suyu iç, suya saygı duyduğunu söyle. Eline bak, elim benim için var, ben onun için. Birbirimizi seviyoruz söyle.

Hayat senin sevgilindir. Bazen sana kızar, hayat senin sevgindir gel bakalım biraz da sen beni sev der.. Sevgin bazen biter, hevesin biter. Der ki sana, hevesin bittiğinde beni sevebilecek misin? Sen ise üzerine gidip zorla sevmeye çalışacaksın.. Ödülünü beklemeden. Beklememek ödülün olacak.

Her haline saygı duymayı öğren. Düşüşler, yükselişler.. Her anın senin gelişmen için, katkıda bulunman için. Bazen de insanın mutsuz olması gerekir. Senin mutsuz olman bir konuya dönüştü. Bazıları tavsiye veriyor, herkes bir şeyler kapıyor. Mutsuz insanları görüyoruz, vay be bu da bizim gibi diyoruz.. En sıcağından masayı hisset, klavyeyi hisset. Hayatı hisset.

Kendine saygı duy. Her zaman mükemmel derecede mutlu olacağım diye düşünme.. Kabul et, kabul edersen düzelir. Kabul etmezsen de düzelir. Sadece inan, inanmamaya da inan. Düzelecek. Her şey en nihayetinde düzelecek.. Sabırcı olmak en güzel şeydir..

Zorluklar insanı büyütür ve geliştirir. Her defasında karşına çıkar. Bir daha da düşmemeyi öğrenirsin. İnadına gülümsersin, öyle inanırsın ki hayatın daha da dirençli olur..

Soğuk suyun altında duş almak gibi.. Zamanla direnç gösteriyor insan. İstesen de, istemesen de hayat her anında senin için çabalayan bir enerji.. Anlaman gerek..

Biz sadece sex yapmak, üremek, yemek yemek için gelmiş varlıklarız diye düşünme.
Anlamak, anlam vermek için de burdayız.. Zevkler sadece geçiştiricidir.

Ben güçlüyüm, o kadar güçlüyüm ki hayat karşıma zorluklar çıkartıyor, beni sınıyor.
Güçsüz düşüyorum, yine kalkıyorum. Çünkü aslında ben güçlüyüm.

Tren kaçıyor, evet. Unutma, sen trene gidemiyorsan, o sana gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…