HID-compliant headset ve reset atma sorunu

DeleteRai

Femtopat
Sistem boş veya yükteyken kendi kendine restart atma sorunu başladı. Olay Görüntüleyicisinden ve Aygıt yöneticinden kontrol ettiğimde ise ekteki sorunlar ile karşılaştım. Yaklaşık bir günde 10 kez civarı karşılaşıyorum.

Sistem özellikleri;

2 X GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
1 X TOSHIBA OCZ 480GB TR200 SATA 3.0 2.5" SSD (555MB Okuma / 540MB Yazma)
1 X GIGABYTE B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
1 X GIGABYTE AORUS Geforce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK

Karşılaştığım Olay görüntüleyicisi ve Aygıt Yöneticisindeki durumlar ektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Kraken 7.1 V2 var ve aynı sorunu yaşıyorum. Var mı bir çözümü hocam?
Kesin bir çözümü yok sanırım, fakat yabancı forumlarda BIOS güncellemesi yaparak sorunun çözüldüğünü yazdıklarını gördüm. BIOS güncellemesi yaptıysanız ve sorun hala devam ediyorsa, bahsedilen sarı ünlem işaretindeki HID-Compliant Headset aygıtını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrardan etkinleştirin, sorun yine çözülmezse bu sefer aygıt yöneticisinden o aygıtı kaldırıp, donanım değişikliklerini tara diyip tekrardan o aygıtı yükleyin, bunlarda olmazsa sanırım tüm Razer driverlarını silip tekrardan kurmaktan/Windows temiz kurulum yapmaktan başka bir şey aklıma gelmiyor. Hiçbiri işe yaramazsa Razer support ile e-mail yoluyla sorununuzu detaylı olarak anlatarak konuşabilirsiniz.

Teşekkürler. Her zaman o hata olmuyor ama olunca böyle sistem kasıyor, kendine gelemiyor. Kökten çözümü olsaydı güzel olurdu. Tekrardan teşekkürler.

Razer kulaklık mı kullanıyorsunuz? Bu sorun genelde razer kulaklık kullananlarda ortaya çıkıyor.

Maalesef HyperX Cloud II kullanmaktayım. Redditte okuduğum 1 yıl önceki konuda da Cloud II de de bu sorunun olduğunu söyleyen çok insan var. Fakat ne yol denediysem bir sonuca ulaşamadım ve sistemim daha 2 haftalık olmasına rağmen çok sıkıntı yaşatıyor..

Üstteki arkadaşa yazdığım çözüm yollarını sizin de eğer denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Bu arada, Cloud II kulaklıklar NVIDIA'nın ses sürücüleri ile çakışabiliyor. Üstte yazdığım çözümlerin hiç biri işe yaramadıysa, NVIDIA ses sürücüsünü kaldırarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Not: Reddit'te aynı sorunu yaşayan bir kişinin açtığı konudaki yorumlara baktığımda, konuyu açan arkadaşımız kapatabileceği tüm HID compliant aygıtlarını kapatarak sorunu çözdüğünü belirtmiş. Sizde deneyebilirsiniz. Fakat, o aygıtları kapatırken klavyenizin ve mousenizin çalışıp çalışmadığını kontrol etmenizde fayda var. Eğer klavye veya mouseniz onları kapattıktan sonra çalışmıyorsa, klavye/mousenizin çalışmasını engelleyen, kapattığınız aygıtı tekrardan aktif edebilirsiniz.

BIOS Sürümüm en son sürümde yani güncel. Devre dışı bırakıp tekrar açmak ve kaldırıp tekrar yükleme olaylarını denedim.. NVIDIA ses sürücüsünü şimdi kaldırıp onu test edeceğim.
NVIDIA Ses Sürücüsü maalesef işe yaramadı. Aynı sorun devam etmekte...

Reddit de yazanı denedim fakat sorun hala devam etmekte.

Son düzenleme:
Aklıma başka çözüm yolu gelmiyor ne yazıkki...
Sorun Windows kaynaklı sanırım. Windows sürümünüzü eski bir windows 10 sürümü ile değiştirirseniz ( Windows 10 1803 gibi) sorununuz ortadan kalkabilir. Fakat kesin bir ihtimal veremiyorum ne yazıkki.

Güncel bir Windows sürümü ile format attım fakat daha format sonrasında girişte aynı hata tekrar karşıma çıktı...
Yardımlara açığım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…