HID\VEN_MSSL&DEV_1680&Col01 Linux için dokunmatik ekran sürücüsü nasıl kurulur?

CaniDEV

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4050, Ryzen 5 7535HS, 512GB SSD, 16GB RAM, Arch Linux
Başlığı pek iyi yazamamış olabilirim, kusura bakmayın. Elimde pek bilindik bir markanın olmayan, ucuz bir Windows tablet var. Bu alete Linux kurmak istiyorum ama dokunmatik ekran sürücüsünü bulamadım. Donanım kimliği: HID\VEN_MSSL&DEV_1680&Col01

Bu ekranın Linux sürücüsünü var mıdır?

Sanmıyorum Windows'a mahkumsun sanırım.

lsmod | grep hid_multitouch çıktısını paylaşır mısın?

Örneğin benim sistemimde dokunmatik ekran bulunmadığı için bu sürücünün kullandığı donanım sayısı 0. Eğer sende dokunmatik ekran bulunmasına rağmen 0 görünüyorsa sürücüye donanımı zorla gösterebilir, manuel olarak ekleyebiliriz.

Son düzenleme:
Arkadaş daha kurmamış sanırım.

Arkadaş daha kurmamış sanırım.
Linux'ta tüm sürücüler kurulu gelir. NVIDIA veya adı sanı duyulmamış donanımlar dışında sürücü kurmak gerekmez. Öncelikle kurup denemesi lazım. Yukarıdaki mesajımda gösterdiğim sürücü dokunmatik ekran sürücüsü ve benim sistemimde dokunmatik ekran bulunmamasına rağmen kurulu geliyor, çıktımda ise 0 donanım kullandığı görünüyor. Sürücü kurma ihtiyacı olmayabilir bile. Kurmasına gerek bile yok, GNU/Linux dağıtımları kurmadan önce USB üzerinde test edilebilir. Orada dokunmatiğin çalışıp çalışmadığına bakılsa bile en azından alternatif çözüm bulmamıza yardımcı olmuş olur.

Kurmadım ama livecd olarak Ubuntu çalıştırınca dokunmatik ekranı algılamıyor. Tablete dosya aktarmak için flashı formatlamıştım, tekrar Ubuntu yazıp dediğiniz komudu gireceğim.

Kurmadım ama livecd olarak Ubuntu çalıştırınca dokunmatik ekranı algılamıyor.
Eğer fare ve klavye kullanabileceksen kurulum ardından sürücüye donanımı zorla gösterebiliriz.

Tabletin yanında kablosuz klavye gelmişti onunla hallederim sanırım.
Tabletin modelini bilmediğimden net bir şey diyemem ancak Ubuntu yerine Fedora gibi daha güncel bir dağıtımla da denenebilir sürücü sürümü, çekirdek sürümü sebepleriyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…