Gümrükte kontrol edilirken malın fiyatının faturadakini yansıtmaması sorun çıkarmaz mı? $12.5 USD yazmaları daha da şüphe çekmez mi? Daha gerçekçi bir rakam yazmaları daha doğru geliyor. Kutunun içine bakınca öyle ucuz şeyler olmadığı çok belirgin, ama memurlar paketleri en ufak ayrıntısına kadar yırtmayıp sadece dışarıdan bakıyorlarsa ve görüntüleme aletlerinden geçiriliyorlarsa net anlaşılamayabilir. Kargo süreleri çok uzun olmasa ayrı ayrı almayı bekleyebilirdim ya da en azından ülkemizde olana biraz fazla para verip alabilirdim. Maalesef ne upgrade kablo ne de TWS ülkede mevcut değiller.
30 Temmuz saat 1'de yani takriben 12 saat önce Shenzhenaudio'dan Moondrop May siparişi verdim. 5 USD indirim kullanınca $59.99'a geldi. Henüz siparişle ilgili gelişme yok fakat neticesini aktaracağım ki fazladan bir kanıt daha bulunsun, diğer alıcılar bilgilensin. Tahmini 9-14 Ağustos arası parselin teslim edileceği yazıyor sadece. Aynı şekilde Aliexpress'ten de gümrük dahil $56 USD'lik başka bir TWS kulaklık ve yedek uç siparişi verdim. Gümrüksüz fiyatı HifiGO ile aynı ancak hifigo $28 kargo bedeli çıkardığı için vazgeçip buradan aldım. Eğer shenzhen'de de gümrük yaslayacaklarsa alixpress dışında hifi ses ekipmanı alışverişi yapmanın pek de mantığı ve albenisi kalmadığı ortaya çıkacak, ancak yine de riske değer görülebilir.