"High Definition Audio Aygıtı Başlatılamıyor (Kod 10)" Hatası

EmreYerlikaya

Megapat
Yer
İstanbul, Turkey
Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür, "High Definition Audio Denetleyicisi" ile ilgili sorun yaşıyorum! İki adet "High Definition Audio Denetleyicisi" yüklü gözüküyor ve bunlardan birinde ünlem var. Ne yaptıysam sorunu gideremedim! Bu ünlem olan sürücü yüzünden, kasanın hem önündeki, hem de arkasındaki kulaklık ve mikrofon girişleri görünmüyor! Sadece monitörün ses çıkışı görünüyor, ki o da HDMI çıkışı sayesinde görülüyor.

Ünlem olan "High Definition Audio Denetleyicisi"nde "Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10) {İşlem Başarısız} İstenen işlem, başarısız oldu." yazıyor!

2017-07-06_20-32-00.jpg

Sizce ne yapmam gerek arkadaşlar? Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Merhaba arkadaşlar, konuyu hortlatacağım belki ama, bu sorunu dün akşamdan beri yeniden yaşıyorum ve sorun çözülmüyor! Ne yaptıysam düzelmiyor.

Şöyle anlatayım:

Geçen Temmuz ayında PC'ye USB ile temiz format atmıştım. Formattan bir hafta kadar sonra, PC'yi açtığımda sesin olmadığını gördüm. Bu resimleri de o zamandan çekip koymuştum. Daha sonra kendim şöyle bir yöntem bularak sorunu düzelttim;

Modemin ethernet kablosunu PC'den çıkarıyordum. İnternet gitmiş oluyordu. Daha sonra, resimde görmüş olduğunuz "High Definition Audio Denetleyicisi"nin ikisini de sırayla önce etkisizleştiriyor, daha sonra da kaldır deyip kaldırıyordum. Birkaç saniye bekleyip, "Donanım değişikliklerini tara" tuşuna basıp, bekliyordum ve kendi kendine, ses sürücüleri düzgün ve çalışıyor bir şekilde yükleniyordu. Fakat dün geceden beri bu yöntem de işe yaramıyor.

Şu adresten, Realtek High Definition Audio Driver - Windows 10 64 Bit yüklememe, donanım değişikliklerini tarayıp PC'yi kapatıp açmama rağmen hiçbir şekilde düzelmiyor sorun.

Lütfen şu sorunu çözmeme yardımcı olun arkadaşlar :(

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür, "High Definition Audio Denetleyicisi" ile ilgili sorun yaşıyorum! İki adet "High Definition Audio Denetleyicisi" yüklü gözüküyor ve bunlardan birinde ünlem var. Ne yaptıysam sorunu gideremedim! Bu ünlem olan sürücü yüzünden, kasanın hem önündeki, hem de arkasındaki kulaklık ve mikrofon girişleri görünmüyor! Sadece monitörün ses çıkışı görünüyor, ki o da HDMI çıkışı sayesinde görülüyor.

Ünlem olan "High Definition Audio Denetleyicisi"nde "Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10) {İşlem Başarısız} İstenen işlem, başarısız oldu." yazıyor!

Eki Görüntüle 246499

Merhaba arkadaşlar, konuyu hortlatacağım belki ama, bu sorunu dün akşamdan beri yeniden yaşıyorum ve sorun çözülmüyor! Ne yaptıysam düzelmiyor.

Şöyle anlatayım:

Geçen Temmuz ayında PC'ye USB ile temiz format atmıştım. Formattan bir hafta kadar sonra, PC'yi açtığımda sesin olmadığını gördüm. Bu resimleri de o zamandan çekip koymuştum. Daha sonra kendim şöyle bir yöntem bularak sorunu düzelttim;

Modemin ethernet kablosunu PC'den çıkarıyordum. İnternet gitmiş oluyordu. Daha sonra, resimde görmüş olduğunuz "High Definition Audio Denetleyicisi"nin ikisini de sırayla önce etkisizleştiriyor, daha sonra da kaldır deyip kaldırıyordum. Birkaç saniye bekleyip, "Donanım değişikliklerini tara" tuşuna basıp, bekliyordum ve kendi kendine, ses sürücüleri düzgün ve çalışıyor bir şekilde yükleniyordu. Fakat dün geceden beri bu yöntem de işe yaramıyor.

Şu adresten, Realtek High Definition Audio Driver - Windows 10 64 Bit yüklememe, donanım değişikliklerini tarayıp PC'yi kapatıp açmama rağmen hiçbir şekilde düzelmiyor sorun.

Şuan aynı sorunu yaşıyorum çözebilen var mı ?

Merhaba arkadaşlar,

Birkaç gündür, "High Definition Audio denetleyicisi" ile ilgili sorun yaşıyorum! İki adet "High Definition Audio denetleyicisi" yüklü gözüküyor ve bunlardan birinde ünlem var. Ne yaptıysam sorunu gideremedim! Bu ünlem olan sürücü yüzünden, kasanın hem önündeki, hem de arkasındaki kulaklık ve mikrofon girişleri görünmüyor! Sadece monitörün ses çıkışı görünüyor, ki o da HDMI çıkışı sayesinde görülüyor.

Ünlem olan "High Definition Audio denetleyicisi"nde "bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10) {işlem başarısız} istenen işlem, başarısız oldu." yazıyor!

Eki Görüntüle 246499

__________________________________________________________________________.

Şöyle anlatayım:

Geçen temmuz ayında PC'ye USB ile temiz format atmıştım. Formattan bir hafta kadar sonra, PC'yi açtığımda sesin olmadığını gördüm. Bu resimleri de o zamandan çekip koymuştum. Daha sonra kendim şöyle bir yöntem bularak sorunu düzelttim;

Modemin ethernet kablosunu PC'den çıkarıyordum. İnternet gitmiş oluyordu. Daha sonra, resimde görmüş olduğunuz "High Definition Audio denetleyicisi"nin ikisini de sırayla önce etkisizleştiriyor, daha sonra da kaldır deyip kaldırıyordum. Birkaç saniye bekleyip, "donanım değişikliklerini tara" tuşuna basıp, bekliyordum ve kendi kendine, ses sürücüleri düzgün ve çalışıyor bir şekilde yükleniyordu. Fakat dün geceden beri bu yöntem de işe yaramıyor.

Hocam aynısı bende de olduda çözebildiniz mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı