High Power 500W 8 Pin Bağlantısı Yok

Emirhan Bulun

Kilopat
Daha fazla  
Bugün Dark R20 500W 80+ Bronze kasam elime ulaştı fakat içerisindeki High Power 500W 80+ Bronze olarak geçen PSU'daki 8 pin işlemci bağlantısı olarak geçen bağlantı kablosunda eksik var. Yetersiz bir güç kanyağı mı aldım bilemiyorum.
Sistem:
  • MSİ Armor RX580
  • Ryzen 5 1600
  • MSI B450M PRO-M2

Son düzenleme:
8 pin yoksa 6+2 vardır mutlaka öyle bir şey olamaz. 6+2 var mı bir bakın birbirlerine takılıyordur.

8 pin yoksa 6+2 vardır mutlaka öyle bir şey olamaz. 6+2 var mı bir bakın birbirlerine takılıyordur.
Bana gönderilen güç kaynağı linktekinden farklı aynı model fakat içerisinden çıkan kablo sayısı farklı.
24 pin anakart güç bağlantısı haricinde sadece 6 pin PCI-E ve 4 pin yazısız kablo var herhangi bir CPU kablosu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de zaten CPU'ya PSU'dan bağlantı yapmayacaksınız ki? Anakart 24 pinini takıp CPU fanının kablosunu da anakart üzerinde CPU-Fan yazan pine takacaksınız.

İyi de zaten CPU'ya PSU'dan bağlantı yapmayacaksınız ki? Anakart 24 pinini takıp CPU fanının kablosunu da anakart üzerinde CPU-Fan yazan pine takacaksınız.
CPU_PWR1 yazan ve 8 pinden oluşan giriş boş mu kalıcak?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda bahsedilen girişten bahsediyorum.

Ben şimdi anladım hangi pinden bahsettiğinizi özür dilerim.. Evet o pin girişi PSU'dan çıkıyor ancak CPU PWR'mı değil mi onu bilmiyorum. PSU'nun ve girişlerinin fotoğrafını atabilir misiniz?

Linkini verdiğiniz ürün ile resmini paylaştığınız ürün aynı değil, kod farkı var.
Resmini attığınız ürün HPE-500-A12S kodlu ürün, ve şemasında 6+2 değil 6 pin olarak belirtilmiş. Düzeltiyorum siz yanlış girişten bahsetmişsiniz bende devam ettirmişim. Söz konusu 6+2 yada 6 pin ekran kartı için olan kablodur. İşlemci için bahsettiğiniz 4+4 olandır ki yine aldığınız üründe 4 olarak belirtilmiş.

Son düzenleme:
İşte sıkıntı tam olarakta burada başlıyor. Teknobiyotik websitesinin müşteri destek servisine sorduğumda kasanın içerisinde bulunan güç kaynağının High Power 500W 80+ Bronze olduğunu söylediler. Fakat kasanın içinden High Power 500W ECO güç kaynağı çıktı ve ben de bu konuda çok bilgili olmadığım için böyle bir konu açmış oldum kasayı yarın iade ediyorum.

Bu arada sorun sadece 4+4 güç girişi değil tahmin ediyorum ekran kartınızda 8 pin girişe sahip fakat güç kaynağınız yine 6 pin. Bu şekilde her 2 side kullanılabiliyor mu bilemiyorum fakat en temizi değişim yaptırmanız. Hatta fiyat farkı çok olmayacak şekilde 600W bir ürüne yönelebiliyorsanız da bence değerlendirin.

Fiyat farkı olmayacak şekilde değiştirme şansım olan güç kaynakları 80+ güç kaynağı sertifikasına sahip olmayan güç kaynakları o yüzden iade edip farklı siteden almayı düşünüyorum 600tl kasa+güç kaynağı tavsiyeniz varsa alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…