High Power 750W PSU alınır mı?

Uzaylı Hüseyin

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 7500F ve Palit RTX 4070 Super'li sistemim var güç kaynağım High Power Direct 12 1000 watt idi ancak artık 9. yılına girecek riske atmak istemiyorum ve High Power kalitesine güvendigimden tekrar ayni markadan almak istiyorum ama bazi sorularim olacak.

Almak istediğim güç kaynağı bu ekran kartının adaptöründe 2 tane 8 pinlik giriş var ancak bu PSU da 6+2'den 1 tane var diyor fakat görsellerde 2 tane 6+2 kablosu ve güç kaynağında 2 tane PCI-e girişi görüyorum neden böyle? Şu an tek korktuğum durum bu. Ayrıca önermek istediğiniz başka kaliteli 6-7 yıl götürecek PSU varsa bütçem 3000 TL ancak 600 watt istemiyorum.

O PSU'da zaten direkt ekran kartınıza takacağıınız gen 5 kablosu var, ama 300W veriyor, ekran kartı yükseltmenize izin vermez yetmez.

High Power iyi PSU ama sizin ekran kartınıza takabileceğiniz gen5 çıkışı çoğunda yok, o önemli değil derseniz bunu alın.

Ama bütçeyi zorlayıp şunu alabilirseniz 5000 serisi kart ile de kullanabilirsiniz.

Upgrade etmeyi düşünmüyorum bayağı bir süre o yüzden bu sisteme yetse sadece olur bir de benim attığım ile sizin attığınız High Power PSU arasındaki fark nedir? Modüler olmasi daha iyi değil mi çünkü ekran kartina PCI-e'yi 2 farklı 6+2'den takmak gerekmiyor mu daha sağlıklı olsun diye? Benim attığımda o yapılıyor sanırım. Eğer yanlış bir şey söylediysem kusura bakmayin pek bilmiyorum bu işleri.

Sizin attığınız PSU'da 1 tane PCI-e çıkış var benim attığımda 2 tane, ama sizin attığınızda ekran kartına dönüştürücü kullanmadan direkt takabileceğiniz 12VHPWR çıkışı var, 300W veriyor, uzun süre ekran kartı değiştirmem derseniz 750W olanıda alabilirsiniz.

Bu gen 5.0 kablosuna güvenemedim yanar diye en iyisi önerdiğiniz 800 Wattlik'ı almak olacak 4 tane 6+2 var ama ben pigtail olanlari takmıyacağım onları saymassak hala 2 tane pcie kalıyor teşekkürler.

Bu gen 5.0 kablosuna güvenemedim yanar diye en iyisi önerdiğiniz 800 Wattlik'ı almak olacak 4 tane 6+2 var ama ben pigtail olanlari takmıyacağım onları saymazsak hala 2 tane PCI-e kalıyor teşekkürler.

2 tane soket ayrı kablodan geldiği için 300W güç taşır 75W'da anakart slotundan alır, pingtail olanı boşta bırakacaksınız zaten.

Gen 5 kablosunda sorun olmaz Cratos'u alacak bütçeniz varsa uzun yıllar kullanırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…