Merhaba, normal bir şekilde bilgisayarı kullanıyordum ve bir anda güç kaynağı'nın fan sesinde aşırı bir artış oldu. Normalde neredeyse sıfır ses çalışan alet şu anda aşırı gürültülü çalışıyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda aynı şekilde gürültüyle çalışmaya devam ediyor. Güç kaynağım yaklaşık 4 senelik fakat şu ana kadar sorunsuz çalışıyordu. Bu sadece ses mi yoksa farklı bir sorun mu var anlamaya çalışıyorum bilgisayarı çalıştırmam bir sorun yaratır mı? Korktum doğrusu ne yapabilirim sorun ne acaba?
Herşeyden önce kasadan ayırın, fırça yardımı ile tozunu alıp hatta yapabiliyorsanız hava tutup temizliğini yapın sorun devam ediyorsa diğer yöntemlere başvurun.
Wd40 niye sıkıyorsunuz ki pas sökücü o sıktıktan sonra silmek gerekir yoksa metali zamanla aşındırır. Fan motorunun bakır tellerine, devre yollarına zarar verir.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplarınız için. Bir temizlik yapayım içini açıp anlık olarak elimde yağ yok. Düzelmezse yağlamam gerekecek herhalde.
Wd40 niye sıkıyorsunuz ki pas sökücü o sıktıktan sonra silmek gerekir yoksa metali zamanla aşındırır. Fan motorunun bakır tellerine, devre yollarına zarar verir.