High Power 850 Watt 80+ Gold PSU alınır mı?

High Power patlıyor.
Hocam High Power'ın patlaması ile alakalı bir konu var mıdır baz aldığınız, nerede gördünüz? İsmi itibarıyla böyle bir kanı veriyor olabilir, ancak kaliteli güç kaynağı üreten bir markadır. Tabii burada hangi modelden bahsettiğimiz önemlidir, ancak modellerini genelleme yaptığımızda bile iyidir. Kalitesiz güç kaynağı üreten diğer markalar ile isim benzerliğinden dolayı karıştırılabiliyor.

Ben hiç High Power'ın patlayan bir PSU sunu görmedim. Arkadaşımda bende High Power kullanıyoruz bir sıkıntıda yaşamadık. Aşağıdaki tierlist dende gayet iyi bir puan almış. Tek sorunu coil whine olması oda bizim şansımıza gelmiş diyelim.

1744446090764.png

Hocam High Power'ın patlaması ile alakalı bir konu var mıdır baz aldığınız, nerede gördünüz? İsmi itibarıyla böyle bir kanı veriyor olabilir, ancak kaliteli güç kaynağı üreten bir markadır. Tabii burada hangi modelden bahsettiğimiz önemlidir, ancak modellerini genelleme yaptığımızda bile iyidir. Kalitesiz güç kaynağı üreten diğer markalar ile isim benzerliğinden dolayı karıştırılabiliyor.
Kapasitörleri tost.

Son düzenleme:
Kapasitörleri tost.
Konu sahibinin paylaştığı High Power PSU'nun Teknobiyotik üzerinde Tayvan yapımı (yüksek ihtimalle Teapo 105° C) kapasitör kullandığı yazıyor, ancak aynı model kendi sitesinde Japon kapasitör kullanıyor diyor. Sadece markası belli değil. Revizyon yapılmış olabilir, veya Teknobiyotik yanlış yazmıştır, ki büyük ihtimalle öyle.

Öte yandan önerdiğiniz FSP modelinin de hangi marka kapasitör kullandığı belli değil, Japon olabileceğine ulaştım sadece. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir. Bazı arkadaşlar farklı farklı dillerdeki inceleme sitelerine kadar araştırma yapıyor, PCB görüntülerine ulaşıyor ve kapasitör markasını çıkarabiliyorlar. İnsanları yanlış yönlendirmemek adına kanıt olmadan yorum yapmamak gerektiğini düşünüyorum.

Fark ettiğim diğer bir konu High Power'ın bu kadar sade bir site kullanırken FSP'nin göze daha hitap eden cafcaflı bir tasarımının olması. İkisi de ürünlerini tanıtıyor ama FSP bunu daha güzel yapmış gibi. Buradan nasıl bir sonuç çıkarılabilir bilmiyorum ama kendi markalarına ve müşterilerine verdiği önem de diyebiliriz, güzel reklam da diyebiliriz.

Konuya sonradan gelecek arkadaşlar için PSU kapasitörleri:

Not: Şimdi fark ettim Teknobiyotik'teki ürün ATX 3.1, kendi sitesindeki ATX 3.0.
Ürün kodları aynı olsa da içerik farklı olabilir.

Son düzenleme:
Konu sahibinin paylaştığı High Power PSU'nun Teknobiyotik üzerinde Tayvan yapımı (yüksek ihtimalle teapo 105° C) kapasitör kullandığı yazıyor, ancak aynı model kendi sitesinde Japon kapasitör kullanıyor diyor. Sadece markası belli değil. Revizyon yapılmış olabilir, veya Teknobiyotik yanlış yazmıştır, ki büyük ihtimalle öyle.

Öte yandan önerdiğiniz FSP modelinin de hangi marka kapasitör kullandığı belli değil, Japon olabileceğine ulaştım sadece. Bilgisi olan varsa aydınlatabilir. Bazı arkadaşlar farklı farklı dillerdeki inceleme sitelerine kadar araştırma yapıyor, PCB görüntülerine ulaşıyor ve kapasitör markasını çıkarabiliyorlar. İnsanları yanlış yönlendirmemek adına kanıt olmadan yorum yapmamak gerektiğini düşünüyorum.

Öte yandan fark ettiğim diğer bir konu High Power'ın bu kadar sade bir site kullanırken FSP'nin göze daha hitap eden cafcaflı bir tasarımının olması. İkisi de ürünlerini tanıtıyor ama FSP bunu daha güzel yapmış gibi. Buradan nasıl bir sonuç çıkarılabilir bilmiyorum ama kendi markalarına ve müşterilerine verdiği önem de diyebiliriz, güzel reklam da diyebiliriz.

Konuya sonradan gelecek arkadaşlar için PSU kapasitörleri:

Araştırdığım tier lislerin hepsinde bu PSU b tier olarak geçiyor FSP ise C tier de yer alıyor.
Rehber: High Power Performance GD 750W alınır mı? bu konudaki arkadaşta detaylıca yazmış(farklı bir model ama kapasitörler hakknında 1. ve 2. kalite olarak belirtmiş.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı