High Power PSU çok ısınıyor

Davut Ermiş

Hectopat
Daha fazla  
Eskiden Casper sanırım FSP marka 250W PSU ile APU sistem kullanıyordum hiçbir sorun yoktu. Yeni PSU ve RX 570 ekran kartı aldım ve kasadan normal olmayan bir şekilde sıcaklık gelmeye başladı. Elimi kasanın arkasına PSU'nun üzerine koyduğumda yakacak derecede ısının olduğunu fark ettim. Parçaları 2. el aldım PSU fanında hafif tozlar var. Saç kurutma makinesi ile tozları alsam zarar gelir mi? Bu arada kasa eski tip 1 adet egzoz fanı var sadece. PSU modeli.

High Power 80 Plus HPQ-500ST-H12s 500W Power Supply.

Büyük ihtimalle eski PSU yu çok yuklemişsininiz. Yeni PSU yu temizlerken saç kurutma makinesini soğuk moda alırsanız bişey olmaz

50 derece de el yakar, lakin güç kaynakları için normal bir sıcaklıktır. Düşük seviye bir model, durumu nedir belli değil fakat elle sıcaklık kontrolü de pek bir şey ifade etmiyor.

Fanın dönmesini engelleyerek PSU içine soğuk hava tutmanız fayda sağlayabilir tabii.

PSU çok ısınıyorsa fan takılıyor zaman zaman duruyordur yada aşırı tozdan rpm i düşmüştür. Öyle kurutma makinesi ile olacak iş degil mutlaka açılması gerekir. Fan iyice temizlenip mil yaglanmalı.Sogutma bloklarının tozu alınmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…