Çözüldü High Sierra Kurulum Sırasında HDD Gözükmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

anilsargin

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,
Windows 10 üzerinden Paragon Partition programı ile 500GB'lık bir bölümü HFS olarak biçimlendirdim. BIOS ayarlarını yaptım (AHCI seçeniğini aktive ettim.) Ancak kurulum sırasında, macOS kurulumu ekranındaki disk izlencesinde önceden ayırdığım bölüm gözükmüyor.
Denediğim yöntemler:
AHCI port injector kextini uyguladım.
Sata100 series unsported kextini denedim.
Clover ekranından FIX SATA & FIX IDE seçeneklerini işaretledim.
  • Anakart: PEGATRON IPXSB-H61
  • Harddisk: Samsung hd105si (1TB)
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz (8 CPUs)
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 760 (2GB)
  • Bellek: 8 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Biçimlendirdikten sonra üst tarafta bulununan apply tuşuna basıp uyguladınız mı ?
Yanıtınız için teşekkürler. Evet öyle yapmıştım. Şimdi tekrar Windows kuruyorum. Sistemim MBR ve Anakartımda UEFI yada Legacy seçeneği yok. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi ?

Anakart biraz eski HDD'yi GPT olarak ayarlayıp deneyin.
Çok teşekkürler Sierra kurdum ancak görüntü 1920X1080p değil ve ses gelmiyor. Sanırım kext yüklemem lazım. Ancak multibeast ile yüklemeye çalıştığımda yüklenmenin başarısız olduğunu söyleyen bir uyarı alıyorum.

Çok teşekkürler Sierra kurdum ancak görüntü 1920X1080p değil ve ses gelmiyor. Sanırım kext yüklemem lazım. Ancak multibeast ile yüklemeye çalıştığımda yüklenmenin başarısız olduğunu söyleyen bir uyarı alıyorum.
Kurulum yapabildiğine sevindim. Ses için bu rehberi deneyebilirsin.

@anilsargin
Ekran kartı için nv_disable=1 varsa kaldır config.plist (clover üzerinden). Ses için VoodooHDA kullanabilirsiniz veya rehberlerimize bakarak AppleALC/AppleHDA kullanabilirsiniz.
Çok teşekkürler, görüntü düzeldi.

Kurulum yapabildiğine sevindim. Ses için bu rehberi deneyebilirsin.

Çok teşekkürler. Ses sorunu çözüldü bu yöntemle. Bir sorunum ise internete bağlanamamak. Kablolu bağlantı yapıyorum yani wifi kullanmayacağım. Ancak bilgisayarıma hangi driverı kurmam gerekli bilmiyorum. Mevcut ethernet kartımın ne olduğunu macos üzerinden öğrenebilir miyim? Aida64 benzeri bir uygulama mevcut mu macos üzerinde çalıştırabilmek için?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı