E-Devlet Üzerinden Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama
E-Devlet, Türkiye'de kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş bir dijital platformdur. Yaygın eğitim sertifika belgesi sorgulama işlemi de bu platform üzerinden gerçekleştirilebilir. İşte adım adım yapmanız gerekenler:
E-Devlet Sistemine Giriş Yapın: E-Devlet kapısına buradan giriş yapabilirsiniz. Giriş için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi kullanmanız gerekmektedir. Eğer şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.
Hizmet Arama Kutusuna "Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama" Yazın: E-Devlet ana sayfasında yer alan arama kutusuna "Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama" yazarak ilgili hizmete erişebilirsiniz.
Sorgulama Ekranına Giriş Yapın: Karşınıza çıkan ekranda, sorgulamak istediğiniz sertifika bilgilerini girerek sorgulama işlemini başlatabilirsiniz. Bu bilgiler genellikle kurs adı, kurs bitiş tarihi ve kişisel bilgilerinizdir.
Sertifika Bilgilerinizi Doğrulayın: Sorgulama işlemi tamamlandıktan sonra, sertifika bilgileriniz ekranda görüntülenecektir. Bu bilgileri kontrol ederek doğruluğunu teyit edebilirsiniz.