Hikayeli oyun almak saçma değil mi?

Bazı oyunlar bitirmesi onlarca saat sürünce kiralama işi pek de iyi olmuyor. Ama Game Pass de oyun kiralama sayılır.

Saçma değil. Firma gelir elde edemez. Ki belki adam sonradan da oynayacak. Sürekli para mı ödeyecek? Olmaz öyle şey.

Ben tek bir oyunu 13 kez bitirdim bu durumda ben şu an evi satardım.

Kul hakkı diye bir şey var bir araştırmani öneririm
Konu sahibi korsan oynayalım falan dememiş gördüğüm kadarıyla... Satın almak yerine farklı bir sistem ile kiralamak mantıklı değil mi diye sormaya çalışmış. Gerçi yazdığı mesaja tercüme lazım, cümleyi bitirmemiş, tek cümlede 5 farklı anlam kayması ve anlatım bozukluğu var orası ayrı da .

Konuya dönersek, mesela GamePass bu kiralama konusuna örnektir. Bedeli ödendiği ve legal olduğu sürece bence çok da mantıklı bir sistem. Özellikle de bizim gibi alım gücü düşen ülkelerde. Mesela yakın zamanda A Plague Tale: Requiem diye bir oyun çıkacak. 15-20 saatlik bir deneyim olacağı söyleniyor ortalama bir oyuncu için. Benim de merakla beklediğim oyunlardan biri. Çıktığı gün GamePass'e de gelecek. Çıkış fiyatı 550 TL. GamePass aylık ücreti 30 TL. 20 saatlik bir oyunu ben keyfini çıkara çıkara 3-5 günde bitiririm. Bunu 30 TL'ye legal ve firmaların kabul ettiği üzere yapabilmek varken neden 550 TL vereyim ? Bu açıdan kiralama yöntemi, aylık abonelik yöntemleri, bu şekilde ucuz olduğu sürece çok mantıklı.

Eğer korsandan bahsediliyorsa haklısınız. Yapımcıya ve emeği geçenlere çok büyük haksızlık bu.

Ben tek bir oyunu 13 kez bitirdim bu durumda ben şu an evi satardım.
Bence yanlış bir ekonomik bakış açısı bu. Özellikle pahalı oyunlar için. Misal 600 TL olan bir hikayeli bir oyun 30 TL'lik bir abonelik sisteminde var. GamePass gibi... Bunu satın almak yerine GamePass'ten oynamak çok daha mantıklı. 20 kez bitirseniz ancak parasını çıkartıyor. Bir de sevseniz bile 20 kez bitirmediğiniz oyunları düşünün... 2-3 kez oynayıp kenara koyduklarınızı. Kiralama-abonelik sistemleri ekonomik durumu, alım gücü iyi olmayan ülkelerde hızla ilerleyecektir.
Saçma değil. Firma gelir elde edemez. Ki belki adam sonradan da oynayacak. Sürekli para mı ödeyecek? Olmaz öyle şey.
Eder eder. Sürümden kazanır bu kez de. Hiç oyuna bulaşmayacak olan oyuncuyu bile çeker kendisine.

Eğer bir oyunun fiyatı abonelik sistemlerinden ucuzsa veya genel anlamda ucuz ise (mesela günümüz şartlarında 50-100 TL arası gibi) o oyunu seven birisi için oyunu almak çok batmaz ona. Ama birkaç kez oynayıp köşeye koyacağınız oyunlar için 500-1000 TL arası para vermektense (güncel fiyatlarla) keşke bu sistemlere gelse de 30-50-70 TL'ye oynayabilse insanlar. 500 TL'den 10 kişi alıyorsa oyunu, 50 TL'den 100 kişiden fazlası kiralar. Tabii ki aradaki kiralama platformu da payını alır. Ama bence hikayeli oyunlarda bu sistemden zarar etmez firmalar.

Son düzenleme:
Tek kişilik bir oyunu satın alınca oyunu bitirdiğin zaman kütüphanenden silinmiyor. Dilediğin zaman girip tekrar bitirebilme imkanına sahipsin, bana soracak olursan bu müthiş bir imkan, satın alıp bitirdikten yıllar sonra aklına geldiğinde o oyun hala elinin altında olacak ve indirmekte özgür olacaksın.

Ayrıca aldığın online oyunu da uzun süre oynayacağının bir garantisi yok ki, aldığın online oyun da elinde patlayabilir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…