Hikayeli oyunlara kaç saatte bir ara verilmeli?

Arkadaşlar 2 önemli konu var.

1) Oynadığım oyundan sıkılmamak adına ne kadar süre oynadıktan sonra ara vermeliyim ?

2) Oled monitör kullandığım için her 2 - 4 veya 8 saatte bir (tercihe bağlı) piksel temizliği yapmam gerekiyor. Ve bu işlemi yaparken monitörü kullanamıyorum. Yani mesela 2 saat oynayıp ara vermeye karar verirsem 2 saat oynadıktan sonra oyunu kapatır ara veririm ve bir yandan da piksel temizliği yaparım.

Son düzenleme:
Ben rdr 2 oynarken hem tadında bırakıp hem de fazla göz yormamak adına 2 saat oynayıp 2 saat ara veriyordum. Toplam günde 3 kere oynuyordum öğle-akşam-gece oluyordu yani. Öyle bitirmiştim oyunu güzel olmuştu bence. Fazla sıkılmamıştım.

1) Sıkıldığın yere kadar git, ben öyle yapıyorum. O gün devam edesim gelmezse kapatıyorum belli bir saatle sınırlandırmana gerek yok kendini. Sarmadığı, odağının düştüğü zaman çık.

2) Yanlış bilmiyorsam piksel temizliği yanık oluşmaması için yapılıyor. Zaten oyunda sabit bir görüntü olmadığı için sürekli renkler değiştiği için gerek yok diye düşünüyorum. Sabit ekranda kalacaksa masaüstü veya tarayıcı gibi şeyler için diye biliyorum yani oyun oynadıktan sonra bunu yapmana gerek yok.

Hocam oynadığınız oyuna göre değişir. Şahsen oyunun seyrine göre ara vermenizi öneririm mesela yorulduğunuzu hissederseniz ve oyunun ilerisini merak ederseniz o sıra oyunu kapatıp ara verebilirsiniz devamını merak ettiğiniz için keyifle tekrar başına oturursunuz.

Sıkılmamak adına 2 saat oyun + 2 saat mola olabilir aslında teşekkür ederim hocam. Fakat piksel temizliği için 2 saat erken mi sizce ? Mesela 2 saat oynadım 2 saat ara verdim. Sonra piksel temizliği yapmayıp 2 saat oynayıp tekrar ara verince yapsam mı acaba ? Yani monitörü 4 saat kullandıktan sonra yapmış olacam.

Hocam hikaye oyunlarında HUD ögeleri var. Yani ekranın köşelerindeki harita , pusula , can barı gibi statik şeyler var. Bunları maalesef tüm oyunlarda gizleyemiyoruz. O yüzden belli bir saatte bir yapmam gerekiyor. Webde gezinmek için 2.monitörüm var bu arada. Oledi sadece oyun oynarken açık tutuyorum. Şuan kapalı mesela. 2.monitörümden yazıyorum. Fakat oledi kaç saat kullandıktan sonra piksel temizliği yapsam bilemedim. Kendi programında 2 saat , 4 saat ve 8 saat seçenekleri var. Bize bırakmışlar tercihi.

Hocam bence fazla pinpiriksiniz, piksel temizliğini 7-8 ayda veya 1-2 yılda bir yapsanız yeter. Öyle sürekli yapmanız gereken bir şey değil. Kim dediyse fazla korkutmuş.

Rica ederim hocam. Valla monitör hakkında pek bir bilgim yok yani size çok erken geliyorsa dediğiniz gibi 4 saat kullandıktan sonra yapabilirsiniz.

Evet bu da mantıklı geldi. Çok teşekkür ederim deneyeceğim.

Hocam dediğim gibi fazla pinpiriksiniz, öyle 4-5 saat oyun oynamışsınız HUD kalmış bunlardan dolayı kolay kolay yanık veya ghosting olmaz. Yani işlemi 5-6 ayda bir yapsanız yeter de artar. Boşa kendinizi mental anlamda yoruyorsunuz, bu kadar üstüne titremeye gerek yok.

Mesela örneğin benim telefonum 6 yıllık, bu üstteki saat pil olan kısımda ekran yanığı var. Daha yeni çıktı, çok parlak ve açık bir renkte çok hafif gözüküyor ama çok hafif. Yani yıllardır açıldığı günden beri aynı şeyi gösteren piksel daha yeni yeni bozulmaya başlamış sen ise her gün temizlik yapıyorsun gereksiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…