Hile virüsü format sonrası sistemde kalır mı?

Oyun Canavarı03

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben bundan 2-3 gün önce setup.exe diye bir oyunda hile denerken virüs yedim ve bugün Discord hesabımdan başka arkadaşıma mesaj yazılınca fark ettik. PC'yi formatladım çabucak ve bütün erişebileceği hesaplarıma vs şifre değiştirme yaptım.

Sorum şu bu tarz virüslerde format sonrası kalma var mı? Çünkü atan kişi sorasında benimle iletişime geçti ve her PC yeniden başladığımda benim bilgiler tazeleniyormuş ID şifreler vs. Bu virüs bunu yapmaya devam edemez değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben bundan 2-3 gün önce setup.exe diye bir oyunda hile denerken virüs yedim ve bugün Discord hesabımdan başka arkadaşıma mesaj yazılınca fark ettik. PC'yi formatladım çabucak ve bütün erişebileceği hesaplarıma vs şifre değiştirme yaptım.

Sorum şu bu tarz virüslerde format sonrası kalma var mı? Çünkü atan kişi sorasında benimle iletişime geçti ve her PC yeniden başladığımda benim bilgiler tazeleniyormuş ID şifreler vs. Bu virüs bunu yapmaya devam edemez değil mi?
Kalmaz. Zaten yeniden başlattığında demiş.

Format atıldığında virüs var ise silinir ama bulaşan şey BIOS virüsü ise...

BIOS virüsü bulmak çok zordur. Bu tip yazılım virüsleri format atılsa dahi silinmez. Tamamen temizlik için BIOS çip sıfırlama işlemi gerçekleştirilmelidir.

Kullandığı DOS komutları sayesin de diğer disklere de yayılma imkanı mevcut. En son ne zaman önyükleme virüsüne yakalanan birisi gördüm hatırlamıyorum bile.

Sorum şu bu tarz virüslerde format sonrası kalma var mı? Çünkü atan kişi sorasında benimle iletişime geçti ve her PC yeniden başladığımda benim bilgiler tazeleniyormuş ID şifreler vs. bu virüs bunu yapmaya devam edemez değil mi?

Eğer BIOS virüsü ise Allah'tan rahmet diyorum sana.

BIOS virüsü varsa silinmez ama BIOS virüsü olduğunu sanmıyorum. Garanti etmek için aşağı yazdığım programlarla tarama yapabilirsiniz.

McAfee.
ESET.
BitDefender.
Kaspersky.
Norton.
Malwarebytes.
Hitman Pro.

Çocukken çok hile yazılımı kullandım özellikle CS'de. Hepsini de antivirüs yardımıyla sildim ama tavsiyem kullanmayın, kullandırtmayın. Hem karşıdaki adamın oyununu berbat ediyor hem de sana bir faydası yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı