Hile yüzünden virüs bulaşır mı?

Daha fazla  
Örneğin CS 1.6 gibi eski bir oyunun hilesine bakıyorum. Bunny CFG'dir, aimdir vs. fakat ne hikmetse hepsinde virüs bulunuyor.
Yorumlarda video sahibinin açıklaması ise "Hile olduğu için virüs görmesi normaldir, hepsi ayıklanmış...'' Gibisinden şeyler söylüyor.
Ne kadar doğru? Ve hileyi indirip, RAR'dan çıkarınca virüs bulaşır mı, yoksa virüslü dosyaya çift tıklamadan bulaşmaz mı?
Örnek olarak VirusTotal linki bırakıyorum.

Şunu da eklemeliyim, Kaspersky virüs olarak algılıyor ve "çöz" dediğimde daire dönüyor fakat hiçbir şekilde silmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs dağıtan herkeste bu var. Hile olduğu için görüyor vs. her hile virüs algılanmaz. Cfg vb şeyler indirirken zip rar şeklinde iniyorsa içine sıkıştırmış olabilirler. Dikkatli kullanmak gerek. Eskiden bende dağıtırdım. Kullansınlar diye hile ya ondandır cümlesini kurardı insanlar, açsınlar diye.

Arada sırada taramak için bunu kullanın. Temizler tarar vs.

Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal

Ben kullanmadan önce virüs totale atar, herkes riskli diyorsa kullanmazdım.

Hepsi RAR şeklinde iniyor. RAR'ı taratamadığımdan klasörü çıkartıp öyle taratıyorum. Sorun olur mu?

Sandboxie ile açıyordum ben o zamanlar. Sanal bir şekilde açmış oluyordum. Rarı taratabiliriz ancak şifre koyarlar silmesin diye. Klasörü çıkardığınız da yeterli oluyor bazı zararlıların size ulaşması için. Ancak sorun olmayacağını farzedebilirsiniz

Hocam anti virüs programınız virüs olarak algılıyorsa vardır bir şeyler hile olduğu için virüs gösteriyor diyenlere pek güvenmeyin.

Aslında dedikleri doğru. Evet, normalde zararlı olmayan hile programlarını AV'ler zararlı olarak işaretleyebiliyor ancak bu sizin indireceğiniz uygulamanın virüs barındırmadığı anlamına gelmiyor. Sadece AV'ler zararlı olarak işaretlese bile zararlı olmama ihtimali var. Ancak tabii ki kullanmamanızı öneriyorum. Bir sürü virüs sahibi zaten AV'lerin bu durumunu bilen kullanıcıları kandırmak için "Hile programı olduğu için AV'ler virüs diyor." söylemini kullanıyor.

3,4 adet denedim fakat hepsinde virüs bulunmakta. Tertemiz, virüssüz bulunma şansı % kaç ?

3,4 adet denedim fakat hepsinde virüs bulunmakta. Tertemiz, virüssüz bulunma şansı % kaç ?
Öyle bir yüzdelik vermem mümkün değil ancak Virustotal linkini incelediğimde zaten birçok AV "Hacktool" olarak işaretlemiş, bunun yanında diğerleri de daha çok "kötü niyetli, şüpheli" olarak işaretlemiş. Gerçekten bir zararlı olmama ihtimali var ancak bunun garantisini veremem.

Bazı tek kişilik oyunlar için hile trainer'ı indirdiğimde Virustotal'de attığınız bağlantıdaki gibi sonuçlarla karşılaşıyordum ancak indirdiğim yeri güvenilir bulduğum için dert edinmiyordum ki hiç sıkıntı yaşamadım.

Dostum sana şöyle söyleyeyim Türkiye'deki en popüler hilelerden birini açtıktan 1 2 gün sonra bilgisayar kafayı yemeye başladı SSD çok yavaş çalışıyordu programlar 20 30 dakikada açılıyordu format attım geçti.

O günden beri hileye elimi sürmedim.

Ben her hileyi açmazdım. Açanların yorumlarına bakardım teyit ederdim. Önce yalıtılmış bir alanda açardım. Virüs total de bilindik firmalar sorun yok diyorsa güvenme ihtimalim artardı. Hilelerle beraber işlemcinizi mahvedecek, rami dolduracak zararlılar edinmek mümkün. Dahası sistemin madencilik yapanlar tarafından kullanılabildiği de konuşuluyor. Ne güzel ki hic birini yaşamadım. Chrome'a da reklam bulaşabiliyor. Hile kullanan çok insan var. Ve onlar bundan haberdar. Çok sıkıntılı bir durum. Çok dikkatli olmak gerekir. Iyi niyetli olanlarla olan ayrımı yapmak zor. Çünkü bedava peynir sadece peynir kapanında olur sözü aklını bulandırıyor insanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…