Hırsızlıkla suçlandım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar konuyu biri açıklayabilir mi? Anlayamadım.
Burayı oku anlarsın.

Ben hiçbir zaman burada Linux güvenli değil diyerekten Windows kullanmadım şu an bile bilgisayarımda Windows'un EFI'si bile yok. Nerede demişim ben böyle birşeyi?

Arada Windows kullandığım oluyor tabii ki forumda da görüyorsunuz ki genellikle herkes Linux'un yanında Windows kullanır.

Linux açık kaynak diye güvenli demişliğim var benim ama @acv'ın attığı açıklamayı okudum sandığımız kadar değilmiş ben de çok güvenli olduğunu düşünüyordum şimdi o kadar değil ama yine de güzel işletim sistemi.

İlledel linux arkadaşımız hırsızlıkla suçlamışız demiş ama biz hırsızlıkla suçlamadık güvenlik ilkelerinden bahsetmiş bize bizde kanıt göster daha detaylı bilgi edinelim dedik. Zaten konuyu bilen bilir.

Bilmeyen ilk önce okusun sonra yorum yapsın.
Debian'a Nvidia sürücü nasıl kurulur?
Biz burada dedik ki sürücü sıkıntı çıkarıyor @İlledelinux güvenlik ilkelerinden kaynaklı demiş ki @gen2 gerçekten büyük bir abimizdir ben Discord'da konuştum bu abimizle ve ona abi diyorum bak yaşını öğrendik'den sonra kardeşim bile demedim. @gen2 demiş ki ben 16 yıldır Linux kullanıyorum böyle bir şey görmedim ki ben de kullanıyorum bende bu güvenlik ilkeleriyle karşılaşmadım ve bize bizim yapamadığımızı söyledi.
Güvenlik ilkeleriyle hiçbir alakası olduğunu ve böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum varsa bize detaylı bilgi vermek için kaynak göstersin.
Biz de kaynak göster dedik arkadaşımız bize kaynak göstermedi ve yapamadığımızı söyledi e güzel kardeşim @İlledelinux hem güvenlik ilkeleri aşılmaz diyorsun hem bilgisayarınıza mı geçelim diyorsun hem güvenlik ilkeleri var diyorsun hem Debian sürücüleri nasıl kurulur diye konu açıyorsun. Sen oturunca bilgisayara güvenlik ilkeleri sıkıntı çıkarmıyor mu? @İlledelinux.
Belliki sallamışsın biraz böyle bir şeyin olmadığını tek Ben'de demiyorum @gen2'de diyor.
@İlledelinux bunu söylemiş ki böyle bir şey olduğunu bende düşünmüyorum çünkü saçmalık ve bu konuda bayağı saçmalamış bence.
"Debian hassastır, sistemin kararlı çalışması ve güvenlik için her şeye doğrudan izin vermez, biraz kullanıcı bilgisi gerekir." Demiş.
Ve arkadaşın bahsettiği konudaki çözüm her Yer'de var.
Ki biz bunu zaten @gen2 ile İlledelinux NVIDIA konusunu açmadan önce denedik.

@Arda kc[/USER] adlı şahıs Linux güvenli değil diyerek Windows kullanan hiçbir bilgisi olmadan konulara kopyala-yapıştır cevap veren biri.

Ben yeni olduğum için çok zaten Linux konularına cevap yazmıyorum ben öğrenme aşamasındayım zaten ama bildiğim konularda yardımcı olurum.

İllede linux distro yapmış diye çok da şey yapmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yaptığı şey budur yani bunu herkes yapabilir herkes bu şekilde kendisine bir distro yapıp kendisi kullanabilir ki ben de ileride depmayı düşünüyorum zaten.

Biraz alışan biri bunu yapabilir bu videoları izleyerek içerisine istediği şeyleri kurarak istediği gibi bir dağıtım yapabilir kişiselleştirebilir içerisindeki gereksiz paketleri kaldırıp yapabilir yani bilgi birikimine gerek yok yani bunun için biraz alıştıysanız Linux'a siz de yaparsınız.

İçerisinde isim değişiklikleri yapmanızı sağlayan araçlarda var.

Yani kimseyi distro yapıyor diye çok üstün görmeyin.

Yaptığı şey budur

Diğer söylediklerin zaten saçma sapan şeyler, cevap yazmaya değmez, lakin dağıtımı böyle yaptığıma dair yine bir iftirada ve yine bir komplo teorisinde bulundun.
O halde dağıtımları böyle çocuk oyuncağı yöntemle yaptığım iddianı kanıtlamaya davet ediyorum. aksi halde iftiracı ve komplocu olarak kalacaksınız.

Ayrıca sayın Moderatörlerden rica ediyorum, bu başlığı artık kapatın, bol bol komplo var ama kanıt yok, artık başlığı deforme etmeyelim.

Senin zaten herkesin senden kanıt beklemeden insanların her dediğine inanmasını bekliyorsun. Kanıtın kendin olduğunu söylüyorsun. Neden bu kadar eminsin? Linux'u sen mi yaptın kardeşim? Kendini bir şey sanıyorsun ama fark ettim de hiçbir şey değilsin, normal bir Linux kullanıcısısın. Bu kadar aşırı tepki vermen de bizim dediğin şeye hemen inanmadan seni kanıt olarak görmemiz. Kanıt istememize en çok sinir oldun. Zaten bundan bahsettiğimizde konuyu çarpıttığını fark ettim.

Bahsettikce güvenlik ilkesinden saçmalıyorsun. Ben bile daha yeni başladığım halde bilmediğin
açıklarını buluyorum.
İster yaz, ister yazma ama bu forumda artık bu olaydan sonra seni takacağımı zannetmiyorum.

Senden tek istediğimiz sadece güvenlik ilkesi hakkında bir kanıttı. Sen ise konuyu çarpıtıyorsun, başka yerlere getirip saçma sapan konuşuyorsun. Çok mu zordu bir kanıt vermek?

Şimdi de bu kadar insana hakaret mi başladı, bu açıkça insanlara hakaret ve aşağılayıcı bir kelimedir. "Seni yalayanlar" ne demek, iftiralar, komplolar şimdi de yüzlerce insana hakaretler...

Senden kanıt istedik konu nerelere geldi ayrıca sizde bize iftira atıp hakaret ediyorsunuz @gen2'ye olgun değil denilerek hakaret edildi bir şey demedik?

Bana iftira atıldı Linux'SE güvenli değil demişim Windows kullanıyormuşum?

Ben sadece kanıt istedim ve şu hallere bak doğru bir şey mi bu sizce?
Okuduğunuzu anlamıyorsanız ben ne yapayım ben sizden kanıt istedim. zaten bu nvidia kurulum olayını vermenize gerek yoktu internette zaten kolayca bulunabilindiğini söyledim siz sinirlendiniz.
Şimdi de bu kadar insana hakaret mi başladı, bu açıkça insanlara hakaret ve aşağılayıcı bir kelimedir. "seni yalayanlar" ne demek, iftiralar, komplolar şimdi de yüzlerce insana hakaretler...
Yok efenim iftira atmışız yok efenim hırsız çıkarmışız.

Bahsettikce güvenlik ılkesin'den saçmalıyorsun ben bile daha yeni başlatığım Hal'de bilmediğin
açıklarını buluyorum

Diğer konuda da bahsettim, güvenlik ilkesi ifadesi bence basit bir sürçmedir. Neden backports deposunun ekli gelmediği, Debian tabanında backports depodan güncellemelerin neden risk olarak görülebileceğini de bahsetmiş ve bunun açıklmasını da alıntılamıştım.

Bahsettiğim mesajı okuduysanız ve anlamaya çalıtıysanız, bu yaptığınız hoş bir davranış değil.

Ayrıca Debian'a Nvidia kurulumu ile ilgili ayrı bir konuyu zaten açmışsınız. Yani illedelinux'un açtığı konuya bir şeyler yazmak zorunda değildiniz. Benzer kaynağa bir çok yerde rastladıysanız, bunu da basitçe okur geçerdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…