Hıs HD 6950 fan %100 çalışıyor

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Arkadaşlar merhaba 1 aydır kullanmadığım ekran kartımı kullanmak istedim bir sorunla karşılaştım. Ekran kartımı kasaya monteledim. Driver yüklesem de yüklemesem de fan %100'de çalışıyor. Güçlü bir fanı var, yanında 10 dakika durulmaz. Neden dolayı böyle bir sorun oluştu bilmiyorum. Sorunu çözebilmek için 3 farklı yeniden eskiye doğru Driver denedim. Hepsinde fan %43'te çalışıyor diye yazıyor. Fakat ayar yapmaya çalışsam da etki etmiyor. Sıcaklık ise -128 derece gösteriyor halbuki İzmir'de yaşıyorum MSI Afterburner ile de denedim fakat orada da fan kontolü yapamıyorum. Ben bu kartla hiçbir sorun yaşamamıştım. Sanırım referans model dedikleri modelden benimki tek fanlı oldukça büyük bir kart. Fakat ısınma sorunu pek yaşamamıştım. Isıya göre fan hızı ayarladığımda ısı yükselmeden kalıyordu. Çözüm sunabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne güzel işte bizim PC 85 derecelerde. Neyse fanın 100% çalışması PC'ye zarar vermez. Sesinden rahatsız iseniz fan Speed Control ile hızını düşürün.

Ne güzel işte bizim PC 85 derecelerde. Neyse fanın 100% çalışması PC'ye zarar vermez. Sesinden rahatsız iseniz fan Speed Control ile hızını düşürün.
Hocam sorunu anlamamışsınız aslında ekran kartının fan kontrolünü kendi yazılımı dahil hiç bir yazılımla müdahale edemiyorum. Bu şekilde kullanılırsa fan kendisi 1 aya geberir ayrıca.
Arkadaşlar konu güncel. Recep abi yardımcı olabilirsen sevinirim.

Son düzenleme:

Merhabalar kusura bakmayın konuyu hortlatmış olacağım ancak bende aynı sorun ile karşı karşıyayım. Acaba çözüm bulabildiniz mi? Ben her şeyi denedim, en detaylı bakımını da yaptım. BIOS da güncelledim ancak nafile... Muhtemelen donanım arızası mevcut kartta. Sistemim ise sizinkinin aynısı.

Intel Core i5 4590 @3.30GHz
HyperX Fury 2x8 DDR3 1866MHz çift kit RAM.
Gigabyte GA-H81M-DS2 anakart.
VTX HD 6950 1GB GDDR5 ekran kartı.
500GB SSD + 2TB 7200RPM 64MB HDD.
Cooler Master RS-500-PCAP-J3 500W PSU.

Merhaba sorun değil, ekran kartımda fan sorunu bulunurken herhangi bir çip arızası mevuct değildi. Fakat uzun süre yattıktan sonra tekrar denedim görüntü de ufak anlık olarak siyah ekran verme gibi bir sorun oluştu. Bende zaten eski bir kart diye kartımı fırınladım fakat açıkcası önermiyorum. Yani bu fırınlama olayı dakika ve sıcaklık durumlarını tutturmanız gerekmekte ve normalde sıcak hava tabancası ile yapılan lehim tazeleme işlemi aslında ısıtma diye geçer flax sürülür ve ısıtılır ki lehimler tazelensin. Fırınlama işlemi ondanda amatörce Benim fan problemim bu şekilde çözüldü fakat çip sorunu hala devam etmekte. Muhtemelen çip lehimlerinde minik bir çatlak mevcut çünkü kartım dik konumda Furmarka giriyor dakikalarca bir sorun yok. Yatay olarak furmarka girmiyor siyah ekran veriyor. Sıcaklıkları benim kartımda olduğu gibi eksi veya anormal gösteriyorsa muhtemelen çipinizden kaynaklıdır.

Anladım. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bende dün 5 saat furmark testine soktum kartı max 95 dereceyi gördü ortalama ise 92 derece idi. amacım kartı olabildiğince ısıtmaktı zaten ancak fırınlama işlemine pek yanaşamadım. Malum piyasada kart yok buda elimde kalırsa ortada kalırım.
Chipsetim bence sağlam aktif kullanıyorum. Ve stabil çalışıyor şimdilik. Fan artık idare ettiği kadar etsin.

Günaydın. Fakat muhtemelen bana göre en azından bende öyle oldu fan sorunu gelecekteki çip arızasının habercisi gibi duruyor 95 derece bana göre o kartlar içinkim ne derse desin kullanan bilir bence normal. Ben 25 dakika furmark testinde bıraktığımı biliyorum. Şöylede bir durum var çok yüksek devirde döndüğü zaman fana zarar da verebilirsiniz. İsterseniz o sorunu çözene kadar yüksek devirli 8 cm kasa fanı silikonlayın oraya kendi fanını iptal edin şimdilik. Orjinal fan yalpa yapmaya başlamasın.

Aynen dediğiniz gibi olacaktır muhtemelen. Aynı marka ve aynı model bir kart ile değişimini sağladım aldığım yerden. Resmen evde uçak motoru çalışıyormuş önceden, onu fark ettim
bu kart da aynı sıcaklık değerlerine ulaşıyor ve fanlarda gayet güzel çalışıyor. Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.

Ben teşekkür ederim ne demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…