Hitachi CPX1250 projeksiyon aşırı ısınıyor

Hera092

Decapat
Daha fazla  
Bizim evde Hitachi CPX1250 model bir projeksiyon var ama projeksiyon çok ısınıyor, sürekli temp ışığı yanıp sönüyor. Cihaz bizde 6 yıldır var, içini biraz kurcaladım ve temiz görünüyor ama korktuğum için çok detaylı bakamadım, daha önce 600 saat kullanılmış. Ben bundan Kurtlar Vadisi vs gibi dizileri bitirmek istiyorum fakat aşırı ısındığı için bozulmasına vs yol açar mı? Normalde haftada 1 gün 1 film izler kapatırız ama KV gibi uzun bir diziyi günde 5-6 saat izlerim, sorun olur mu ömrü açısından?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Dün bizim burdaki bi ilkokula ellerinde arızalı bir projeksiyon cihazı olup olmadığını sordum. Arızalıdan kastım ampulunün bitmiş olmasıydı. Amacım onu alıp LED takmaktı. Müdür bana bir tane projeksiyon verdi ve nesi var hiç bilmiyorum inşallah çalıştırabilirsin dedi. Eve getirdim güce taktım. İlk başta görüntü geldi ama 1 dk geçmeden sıcaklık uyarısı verdi. Ondan sonra bir kaç kez daha açmayı denedim fakat cihaz daha görüntüyü vermeden sıcaklık ledini yakıp her seferinde kapandı. Vidaları söküp içine ve özellikle lambanın olduğu yere basınçlı hava verdim. Gördüğüm her deliğe hava verdikten sonra kapattım cihazı ve şuanda mis gibi çalışıyor. Senin projeksiyonda temiz gözükse bile 6 yılda toz heryerine girmiştir. Hava veren bir şeyin yoksa süpürge ile heryerini çek
Islak mendil al temizle özellikle alüminyum blokları ve lambanın etrafını. Hatta istersen lambayı söküp oraları temizleyip geri takabilirsin. Eğer cihazında donanımsal sıkıntı yoksa böyle bir temizliğin sorununu çözmesi gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı