HIV kapılmış olabilir mi?

FuaT35353

Hectopat
Arkadaşlar, pişman olarak anlatıyorum ki bundan yaklaşık 2-3 gün önce şüpheli bir ilişki yaşadım. Başta kondomsuz oral ve sonra kondomlu olmak üzere bir ilişki yaşadım. Bu ilişkiden önce cinsel uzvun etrafındaki kılları temizlemiştim ve bu temizleme sırasında jiletle belirli bölgeleri kanattım, anlatmışsınızdır ne taraflar olduğunu. İşte ben de bundan 15-20 dk sonra ilişkiye girdim ama ilişki sırasında fark ettim ki o kanayan yerlerde kan kurumuş ve öyle kalmış. Bu şekilde ilişki yaşadım. Sizce HIV kapmış mıyımdır? Oral hariç kondom kullandım ama işte önceden kanayan yerlerin kondomla alakası yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, pişman olarak anlatıyorum ki bundan yaklaşık 2-3 gün önce şüpheli bir ilişki yaşadım. Başta kondomsuz oral ve sonra kondomlu olmak üzere bir ilişki yaşadım. Bu ilişkiden önce cinsel uzvun etrafındaki kılları temizlemiştim ve bu temizleme sırasında jiletle belirli bölgeleri kanattım, anlatmışsınızdır ne taraflar olduğunu. İşte ben de bundan 15-20 dk sonra ilişkiye girdim ama ilişki sırasında fark ettim ki o kanayan yerlerde kan kurumuş ve öyle kalmış. Bu şekilde ilişki yaşadım. Sizce hıv kapmış mıyımdır? Oral hariç kondom kullandım ama işte önceden kanayan yerlerin kondomla alakası yoktu.

Hıv kaptıysanız kurtulamazsınız "ölürsünüz yani" fakat kondom kullandıysanız sorun olmaz büyük ihtimalle.

Birçok kişi HIV ile ilk enfekte olduğunda hiçbir belirti göstermez. Akut HIV enfeksiyonu (Evre 1) birkaç hafta ila ay içinde ilerleyerek kronik veya asemptomatik HIV enfeksiyonuna (Evre 2) dönüşür (semptom yok). Bu aşama 10 yıl veya daha uzun sürebilir.

Akut HIV enfeksiyonu ile ilgili semptomlar (bir kişi ilk kez enfekte olduğunda) grip veya diğer viral hastalıklara benzer olabilir. Bunlar şunları içerir:

• Ateş ve kas ağrıları
  • Baş ağrısı
  • Boğaz ağrısı
  • Gece terlemesi
  • Maya enfeksiyonu (pamukçuk) dahil olmak üzere ağız yaraları
  • Şişmiş lenf bezleri
  • İshal

Birçok insan HIV ile ilk enfekte olduğunda hiçbir belirti göstermez.

Akut HIV enfeksiyonu (Evre 1) birkaç hafta ila ay içinde ilerleyerek kronik veya asemptomatik HIV enfeksiyonuna (Evre 2) dönüşür (belirti göstermez). Bu aşama 10 yıl veya daha uzun sürebilir. Bu dönemde, kişinin HIV taşıdığından şüphelenmek için hiçbir nedeni olmayabilir, ancak virüsü başkalarına bulaştırabilir.

Tedavi edilmezlerse, HIV ile enfekte olmuş kişilerin neredeyse tamamı AIDS'e yakalanacaktır (Evre 3). Bazı insanlarda enfeksiyondan sonraki birkaç yıl içinde AIDS gelişir. Diğerleri ise 10 hatta 20 yıl sonra tamamen sağlıklı kalırlar (uzun süreli ilerlemeyenler olarak adlandırılırlar).

AIDS'li kişilerin bağışıklık sistemleri HIV nedeniyle hasar görmüştür. Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip kişilerde nadir görülen enfeksiyonlara yakalanma riskleri çok yüksektir. Bu enfeksiyonlar fırsatçı enfeksiyonlar olarak adlandırılır ve vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Bunlara şunlar neden olabilir:

Bakteriler

Virüsler

Mantarlar

Protozoa

AIDS'li kişiler ayrıca bazı kanserler, özellikle lenfomalar ve Kaposi sarkomu adı verilen bir cilt kanseri için daha yüksek risk altındadır.

Belirtiler enfeksiyona ve vücudun hangi bölümünün enfekte olduğuna bağlıdır.

Akciğer enfeksiyonları AIDS'li kişilerde yaygındır ve genellikle öksürük, ateş ve şora neden olur

Bağırsak enfeksiyonları da yaygındır ve neden olabilir:

• İshal
  • Karın ağrısı
  • Kusma
  • Yutma sorunları

HIV enfeksiyonu ve AIDS olan kişilerde görülen diğer yaygın belirtiler şunlardır:

• Kilo kaybı
  • Ateş
  • Terleme
  • Döküntüler
  • Şişmiş lenf bezleri

Erken tanı ve etkili tedaviler sayesinde HIV'li kişilerin çoğunda AIDS'e bağlı herhangi bir hastalık gelişmeyecek ve normale yakın bir yaşam süreceklerdir.

Birçok kişi hıv ile ilk enfekte olduğunda hiçbir belirti göstermez. Akut hıv enfeksiyonu (evre 1) birkaç hafta ila ay içinde ilerleyerek kronik veya asemptomatik hıv enfeksiyonuna (evre 2) dönüşür (semptom yok). Bu aşama 10 yıl veya daha uzun sürebilir.

Akut hıv enfeksiyonu ile ilgili semptomlar (bir kişi ilk kez enfekte olduğunda) grip veya diğer viral hastalıklara benzer olabilir. Bunlar şunları içerir:

• Ateş ve kas ağrıları.
  • Baş ağrısı.
  • Boğaz ağrısı.
  • Gece terlemesi.
  • Maya enfeksiyonu (pamukçuk) dahil olmak üzere ağız yaraları.
  • Şişmiş lenf bezleri.
  • İshal

Birçok insan hıv ile ilk enfekte olduğunda hiçbir belirti göstermez.

Akut hıv enfeksiyonu (evre 1) birkaç hafta ila ay içinde ilerleyerek kronik veya asemptomatik hıv enfeksiyonuna (evre 2) dönüşür (belirti göstermez). Bu aşama 10 yıl veya daha uzun sürebilir. Bu dönemde, kişinin hıv taşıdığından şüphelenmek için hiçbir nedeni olmayabilir, ancak virüsü başkalarına bulaştırabilir.

Tedavi edilmezlerse, hıv ile enfekte olmuş kişilerin neredeyse tamamı aıds'e yakalanacaktır (evre 3). Bazı insanlarda enfeksiyondan sonraki birkaç yıl içinde aıds gelişir. Diğerleri ise 10 hatta 20 yıl sonra tamamen sağlıklı kalırlar (uzun süreli ilerlemeyenler olarak adlandırılırlar).

Aıds'li kişilerin bağışıklık sistemleri hıv nedeniyle hasar görmüştür. Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip kişilerde nadir görülen enfeksiyonlara yakalanma riskleri çok yüksektir. Bu enfeksiyonlar fırsatçı enfeksiyonlar olarak adlandırılır ve vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. Bunlara şunlar neden olabilir:

Bakteriler.

Virüsler.

Mantarlar.

Protozoa.

Aıds'li kişiler ayrıca bazı kanserler, özellikle lenfomalar ve kaposi sarkomu adı verilen bir cilt kanseri için daha yüksek risk altındadır.

Belirtiler enfeksiyona ve vücudun hangi bölümünün enfekte olduğuna bağlıdır.

Akciğer enfeksiyonları aıds'li kişilerde yaygındır ve genellikle öksürük, ateş ve şora neden olur?

Bağırsak enfeksiyonları da yaygındır ve neden olabilir:

• İshal
  • Karın ağrısı.
  • Kusma
  • Yutma sorunları.

Hıv enfeksiyonu ve aıds olan kişilerde görülen diğer yaygın belirtiler şunlardır:

• Kilo kaybı.
  • Ateş
  • Terleme
  • Döküntüler
  • Şişmiş lenf bezleri.

Erken tanı ve etkili tedaviler sayesinde hıv'li kişilerin çoğunda aıds'e bağlı herhangi bir hastalık gelişmeyecek ve normale yakın bir yaşam süreceklerdir.

Olaydan 4 hafta geçti ve bende 1 haftadır geçmeyen boğaz ağrısı, yutkunma zorluğu, dilimin üstünde beyaz bir yara, geceleri üşüme (terleme yok) ara sıra tekrarlayan baş ağrısı ara sıra çıkan ateş sık sık tekrar eden kas ağrıları ve bugün de ağzımda bir yara daha çıkmış. Lenf bezleri nedir bilmiyorum ishal yok lakin bu saydığım belirtiler tonsilit hastalığının da belirtileri psikolojim bozuldu ne yapayım ben?

Bence en iyisi siz bir hastaneye gidip test yaptırın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı