Hız aşırtma GPU ve hız aşırtma VRAM ayarları nedir?

onlar çok hafif aşırtıyor yüzde 1 bile etmez ben oc li rx 6900xt kullanıyorum biostan ekstra watt bile verdim oc videosu var atayım istersen

GPU içinse tabii ki etkisi var. Ben mesela 150 Hz civarı aşırttım 2925Hz civarına çıktı ve yaklaşık 10 FPS kadar artışı oldu. VRAM için böyle bir şey diyemiyorum. Performansa etkisi var mı tartışılır?

Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

4060 Ti. Şimdi bazılarının aklına 'alt tarafı 150 MHz aşırtıyorsun nasıl olur bu kadar artış' diye gelebilir. Buna GPU paketinin aşırtması olarak bakmamak lazım. Paketin içeriğine bakmak lazım. 4060 Ti'nin içinde 4352 CUDA çekirdeği mevcut. GPU'yu 150 MHz aşırrtığın zaman bunların her birinin çalışma hızı da 150 MHz artıyor. İşte bu da ciddi performans artışlarını açığa çıkarabilyor. Aynı durum tensör çekirdekleri içinde geçerli. Kullamadığım için bilmiyorum ama bu olay tahmini 4090 da 100 Hz de bile çok ciddi rakamlara ulaşıyordur. Performans bakımından NVIDIA CUDA çalışanları ile AMD stream çalışanları arasında kaliteli işçilik farkını da göz ardı etmemek lazım. Ayrıca akşam VRAM'ı da 1000 MHz aşırttım ve toplamda 20,000 MHz'e ulaştım. 3-5 FPS daha arttı sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı