Hız aşırtmanın zararı var mı?

Sheta83

Picopat
Daha fazla  
240 Hz'de 2K monitör kullanıyorum hız aşırtma aktifleştirip 260Hz'ye çıkardım ama bunun bir zararı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartı O.C yapılırsa bozulmaya bile sebebiyet verebilir. Sadece monitör için değil tüm parçalar için geçerli.
Otomatik O.C ayarınız var ise ve onu aktifleştirdiyseniz, o bozmaz.

Manuel Overclock'larda tecrübesiz iseniz dikkat etmek gerekir.

Hayır. (Konu dışı monitörünüz nedir acaba?).

ASUS TUF Gaming VG27AQMLq1a.

Sadece monitör ayar tuşlarından hız aşırtma seçeneği aktifleştirip 260 Hz'ye çektim.
Monitör'ün sağladığı bir özellik ise pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama manuel olarak kendiniz ayarlarsanız, insanların dediğine göre monitörün ömründen götürüyor.
Tabi net bir kanıt yok. 60 Hz monitörü 80 Hz filan yapan insanlar vardı, manuel olarak.

Monitör'ün sağladığı bir özellik ise pek bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama manuel olarak kendiniz ayarlarsanız, insanların dediğine göre monitörün ömründen götürüyor.
Tabi net bir kanıt yok. 60 Hz monitörü 80 Hz filan yapan insanlar vardı, manuel olarak.
Evet monitörün kendi özelliği displayport kablosu sayesinde yaptım heralde bı sorun olmaz

Evet monitörün kendi özelliği displayport kablosu sayesinde yaptım heralde bı sorun olmaz
Eğer bi sorun olsaydı zaten koymazlardı diye düşünüyorum, test ediliyor bu ürünler çıkmadan önce sonuçta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı