Çözüldü Hız testinde 5 ms olan ping oyunda 50 ms oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Vaper06

Megapat
Daha fazla  
Türk Telekom 50 Mbps paket kullanıyorum.
Modem: Keenetic Hopper DSL kn 3610.
Neredeyse kablo 15 yıllık var. Tamir bile gördü ayrıyeten kablo CAT 5
Kabloda sıkıntılı derseniz bu kabloyu almayı düşünüyorum: Amazon.com.tr
Fikirlerini yorumlarda bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CS2'de nmrih oyununda 27 Mbps alan adam 10 ping alıyorum diyor konularda falan ama 50 Mbps internetle 50-100 ping ne oyunda hocam?

İnternet hızınızla çok da bağlantılı değildir aslında pinginiz. CS2'de Viyana sunucusunda oynanır genelde maçlar, bu sebeple Türkiye'deki herhangi bir oyuncunun 20'nin altında ping alması imkansız gibi bir şeydir. 5 Ms'ye yakın bir değer almak istiyorsanız bulunduğunuz konuma yakın bir bölgede sunucusu olan bir oyun oynamalısınız. Örneğin LoL veya Valorant için Riot Games sunucuları İstanbul'da ve 1 pingle dahi oynamak mümkün.
Oyunun merkez sunucusundan uzakta olduğunuz için daha yüksek ping alıyor olabilirsiniz. CS2'nin Türkiye'de sunucusu yok mesela, tam olarak hangi oyunda bu değeri alıyorsunuz?

CS2'de nmrih oyununda 27 Mbps alan adam 10 ping alıyorum diyor konularda falan ama 50 Mbps internetle 50-100 ping ne oyunda hocam?

İnternet hızınızla çok da bağlantılı değildir aslında pinginiz. CS2'de Viyana sunucusunda oynanır genelde maçlar, bu sebeple Türkiye'deki herhangi bir oyuncunun 20'nin altında ping alması imkansız gibi bir şeydir. 5 Ms'ye yakın bir değer almak istiyorsanız bulunduğunuz konuma yakın bir bölgede sunucusu olan bir oyun oynamalısınız. Örneğin LoL veya Valorant için Riot Games sunucuları İstanbul'da ve 1 pingle dahi oynamak mümkün.

Çözüm
Ek olarak, Steam PUBG oyununda 50 ms ping almaktayım. PUBG oyunun sunucusu da mı uzakta olduğundan dolayı mı yüksek ping almamın nedeni o yüzden kaynaklıdır?

Ek olarak Steam PUBG oyununda 50 ms ping almaktayım. PUBG oyunun sunucusu da mı uzakta olduğundan dolayı mı yüksek ping almamın nedeni o yüzden kaynaklıdır?

Evet, PUBG'de de Avrupa veya Asya sunucusunda oynarsınız, yanlış hatırlamıyorsam Avrupa sunucusu dublindeydi.

Evet, PUBG'de de Avrupa veya Asya sunucusunda oynarsınız, yanlış hatırlamıyorsam Avrupa sunucusu dublindeydi.
Modemde sıkıntı olacağını düşünmüyorum çünkü modem yeni internet sağlayıcısından gelen modem değil ve araştırıp iyi modem almıştım. O zaman kabloda sıkıntı yok. Kabloda sorun olmadığı için bu kabloya ne zaman ihtiyacım kalmaz o zaman değiştiririm. Demek ki ping olayı kablodan kaynaklanmıyormuş. Oyunlardan alakalıymış. Yorumun için çok teşekkür ederim. Aklımda başka bir soru kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…