Hız testinde çıkan upload sonucu doğru mu?

Waschke

Centipat
Daha fazla  
Çoğu siteden hız testi yaptım, (TurkNet, Türk Telekom vb.) hepsinde 11Mbps uploadım gözüküyor. Fakat oyun falan indirirken uploadım maksimum 2.1 Mbps'ye çıkıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Aşağıda fotoğrafları bıraktım bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-14 112106.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 112106.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran görüntüsü 2024-11-14 112316.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-14 112316.png
    475,7 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu siteden hız testi yaptım, (TurkNet, Türk Telekom vb.) hepsinde 11Mbps uploadım gözüküyor. Fakat oyun falan indirirken uploadım maksimum 2.1 Mbps'ye çıkıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
Belki de bazı farklı kaynakların bilgisayarda kullanılıyor oluşu tam performansı etkiliyordur ve bu yüzden ortalama olarak verilen değerin altına düşüyordur.

Çoğu siteden hız testi yaptım, (TurkNet, Türk Telekom vb.) Hepsinde 11Mbps uploadım gözüküyor. Fakat oyun falan indirirken uploadım maksimum 2.1 Mbps'ye çıkıyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

2.1Mbps çıkmıyor o 2.1MB/Saniye

2.1MB/S yani yaklaşık 21Mbps. Upload değil Download hızı.
Muhtemelen kablosuz bağlanıyorsunuz. Kablo ile bağlanırsanız indirme hızınız artar.

Ek olarak chrome tabanlı tarayıcılarda parallel downloading flagını etkinleştirirseniz indirme hızınız artar.

upload ile download farklı hocam. siz steamde oyun indirirken download kullanırsınız sizin internetinizde 17-18mbps bu da yaklaşık 2.1 2.2mb/s yapıyor zaten herhangi bir sorun gözükmüyor. eğer uploadın ne olduğunu merak ediyorsanız örnek youtubeye bir video yüklediğinizde uploadı kullanmış olursunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı